ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Tα energy bowls θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Θεωρούνται η πιο σύγχρονη τάση στο πεδίο της υγιεινής διατροφής. Ο λόγος για τα energy bowls που θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό.


Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.


Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που τρώγεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο γιατί είναι το αγαπημένο γεύμα των αθλητών. Επίσης, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και η προετοιμασία τους δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης που μαγειρεύει στο Wynwood (Φοίβης 15, Γλυφάδα) εμπνεύστηκε energy bowls με υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Μπορούμε, μάλιστα, να αντικαταστήσουμε τα φρούτα της συνταγής με άλλα της αρεσκείας μας, αρκεί να διατηρήσουμε την αναλογία με το γάλα για να βγει η κρέμα παχύρρευστη.

Immunity

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

80 γρ. blueberries παγωμένα

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα, blueberries

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού, τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και λίγα blueberries.

Warrior

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

40 γρ. φιστικοβούτυρο

½ κ.γ. maca σκόνη (περουβιανή ρίζα που βρίσκετε στα μαγαζιά μπαχαρικών)

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια.

Green Bob

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

150 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

3 γρ. κανέλα σκόνη

40 γρ. φιστικοβούτυρο

40 γρ. αβοκάντο

3 γρ. σπιρουλίνα

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, blackberries, σπόρους κάνναβης

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παγωμένη και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με γκρανόλα, blackberries και σπόρους κάνναβης.

Dragon bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. μάνγκο παγωμένο και κομμένο σε φέτες

130 γρ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. μέλι

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

40 γρ. αβοκάντο σε φέτες

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μάνγκο, αβοκάντο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το μάνγκο, το μέλι και το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, μάνγκο και αβοκάντο.

Tropical bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. φράουλες παγωμένες

150 γρ. γάλα σόγιας

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

½ κ.γ. suma σκόνη (βραζιλιάνικη ρίζα superfood)

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μπανάνα, φράουλες και νιφάδες ινδικής καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα σόγιας και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τις φράουλες και τη σκόνη suma και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, φράουλες, μπανάνα και νιφάδες ινδικής καρύδας.

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ