Παυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: Άριστες οι διμερείς μας σχέσεις

Παυλόπουλος σε Στάινμαϊερ: Άριστες οι διμερείς μας σχέσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ τον οποίο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο προεδρικό μέγαρο. 

Νωρίτερα ο κ. Στάινμαϊερ είχε καταθέσει στέφανο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον υποδέχθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Καλωσορίζοντας τον Γερμανό Πρόεδρο, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια περίοδο που η Ελλάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο. Ακόμη και λάθη των προγραμμάτων δεν μπορούν να καταλογιστούν στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Παυλόπουλος και εξήρε το ρόλο του κ. Στάινμαϊερ κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για κοινή στάση των δύο χωρών ώστε οι εκλογές αυτές «να μην αναδείξουν μορφώματα ή άλλες οντότητες που επιβουλεύονται την Ευρώπη».

Μιλώντας για το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι όλοι κάποιοι εταίροι «πρέπει να καταλάβουν ότι όσοι αγνοούν τις προϋποθέσεις της αλληλεγγύης παραβιάζουν τον ίδιο τον αξιακό κώδικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις οικονομικές προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η ΕΕ ζητώντας να εγκαταλειφθούν «οι λογικές της λιτότητας και να υπερασπίσουμε το κοινωνικό κράτος, διότι αυτά τα μορφώματα που επιβουλεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί στηρίζονται, στις ανισότητες».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η καλή γειτονία προϋποθέτει πλήρη σεβασμό του διεθνούς Δικαίου αλλά και των διεθνών συνθηκών, και συγκεκριμένα των Παρισίων και της Λωζάνης «οι οποίες είναι πλήρεις και δεν αφήνουν γκρίζες ζώνες και για τις οποίες δεν υπάρχει θέμα αναθεώρησης», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερχόμενος στο ζήτημα της FYROM, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η επίτευξη λύσης περνάει μέσα από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος της γείτονος. Πριν από αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για πρόσκληση σε συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM