Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μετά τα δείγματα γραφής στο Κολωνάκι και το ξενοδοχείο Costa Navarino, το Inbi κατεβαίνει στα νότια...Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Η γιαπωνέζικη κουζίνα όπως όλα δείχνουν κερδίζει τους φιλοπερίεργους ουρανίσκους και οι επιτυχημένες προσεγγίσεις που αξιοποιούν σωστά τις προσταγές της διατηρούν σε εγρήγορση τους φανατικούς οπαδούς της. Ο λόγος για το εστιατόριο Inbi το οποίο μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα δείγματα γιαπωνέζικης κουζίνας τόσο στο Κολωνάκι όσο και στο Costa Navarino όπου λειτούργησε το καλοκαίρι και τώρα παρατάσσει τα τσόπστικς του στη Γλυφάδα και περιμένει τους εραστές της fusion Japanese κουζίνας.

«Η επιλογή της Γλυφάδας αντιπροσωπεύει την πρόθεση μας να δημιουργήσουμε ένα ανάλαφρο εστιατόριο με funky διάθεση και εξειδικευμένο προσωπικό σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια. Από το 2009 που ξεκινήσαμε προσπαθούμε να κάνουμε καινούργια πράγματα», λέει ο Βίκτωρας Κουρούπης, διευθυντής και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός. Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός και ο διάκοσμος του ολοκαίνουργιου εστιατορίου σχεδιασμένος από την αρχιτέκτονα- Interior Designer Αμαλία Ποντίκα δικαιώνει αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του. Η σάλα ντυμένη με γήινα χρώματα εκφράζει μια θέρμη. «Ακολούθησα τις λιτές γραμμές και το μινιμαλιστικό ντιζάιν. Τα υλικά που αναδεικνύουν την διακόσμηση είναι το σκούρο ξύλο, ο γρανίτης, τα γήινα χρώματα και ο θεατρικός φωτισμός. Το αποτέλεσμα είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει αισθησιασμό», λέει η Αμαλία Ποντίκα.

Πραγματικά ο χώρος σε βοηθά να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και σε προετοιμάζει να γευτείς μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το μενού του καινούργιου Inbi χαρακτηρίζεται από την γνωστή στους φίλους του ιαπωνική κομψότητα στις γεύσεις και την επιμονή στην ποιότητα, αρετές που πραγματικά το έχουν κάνει σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο είδος. Επικεφαλής της κουζίνας έχουν τεθεί οι executive chefs Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης, Σταμάτης Σκριάπας ενώ τα μαχαίρια του sushi χειρίζεται με μαεστρία ο chef Takaaki Otsouka. «Στην κουζίνα είμαστε προσηλωμένοι στα φρέσκα υλικά και προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πρώτες ύλες από την Ιαπωνία. Σεβόμαστε τις γιαπωνέζικες τεχνικές που συνδυάζονται με δυτικές επιρροές για να δώσουν τελικά την fusion γιαπωνέζικη κουζίνα που έχει αποτελέσει την μαγειρική υπογραφή του Inbi» λέει ο σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης.


Πράγματι αυτήν την φιλοσοφία των ανθρώπων της κουζίνας του Inbi την διαπιστώνεις στην πράξη με πιάτα όπως το ταρτάρ τόνου με σος από γιαπωνέζικο κίτρο και χαβιάρι, το γέλοου τέιλ τατάκι με σος από πάστα σόγιας και λάδι τρούφας, τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα, γλασαρισμένη σε γιούζου-μέλι και τζίντζερ-χαλαπένιο γκρεμολάτα, τις γαρίδες και χτένια με τζίντζερ σος και λάδι τρούφας, το φιλέτο μόσχου με σάκε σόγια σος αρωματισμένη με γιούζου. Πέρα από αυτά η κουζίνα θα βγάζει πιάτα ημέρας που αντλούν έμπνευση από την γιαπωνέζικη κουζίνα της καθημερινότητας.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο sushi bar, δοκιμάζεις μια σειρά επιλογών από sushi, nigiri και sashimi που εύκολα σε γοητεύουν αν είσαι απαιτητικός λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας και σε προσελκύουν αν θες να ανακαλύψεις μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Τα γλυκά επιμελείται ο consultant pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος και έχει γίνει ειδική προσπάθεια να φανούν και εκεί οι ιαπωνικές καταβολές του εστιατόριου με υλικά όπως το μαύρο σουσάμι και η καραμέλα σόγια σος.

Τις γεύσεις συνοδεύει μια ολοκληρωμένη λίστα κρασιών και σάκε αλλά τις εντυπώσεις κερδίζουν οι προτάσεις κοκτέιλ των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Φράγκου που είναι οι νέοι head bartenders. Άλλωστε το νέο Inbi δίνει μεγάλη έμφαση στο bar με ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία από τους ανθρώπους που το υπηρετούν.

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

«Ανέκαθεν πιστεύαμε στις κορυφαίες στιγμές συγκίνησης. Στιγμές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την γεύση, άλλωστε όταν μοιράζεσαι τη γευστική απόλαυση βρίσκεις το δρόμο σου στην εξέλιξη. Ευωδιαστές γεύσεις, πολυνησιακά ερεθίσματα, κουλτούρες λαών, φρούτα και βότανα που ζουν και αναπτύσσονται στην νοτιοανατολική Ασία, αρώματα Μεσογείου σε πλήρη αρμονία που σε καλούν να ασχοληθείς μαζί τους», σημειώνει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Παναγιώτης Φράγκος συμπληρώνει: «Πιστεύουμε πως με την επιστημονική γνώση για το συνδυασμό των γεύσεων ερχόμαστε πιο κοντά στο να μεταμορφώσουμε συνεχώς όλα τα υλικά μας προς της τελειότητα. Η συνεχής αναζήτηση και η άριστη τεχνική θεωρούμε πως είναι η μεγάλη μας επιτυχία. Δεν είναι μόνο η γεύση των φρούτων, των μπαχαρικών, των βοτάνων και των υλικών μας. Είναι και οι άπειρες δυνατότητες καθώς και η συνεχής ανανέωση των γεύσεων μέσα από αναμείξεις και συνδυασμούς».

Μέσα στo ολοκαίνουργιο "Inbi" στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

To Inbi είναι ανοιχτό καθημερινά το βράδυ, και Σάββατο – Κυριακή και μεσημέρι.

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρει μενού degustation.

Inbi, Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944982, 210 9680606

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM