Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ

Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ Facebook Twitter
Τα ποσοστά ραδιενέργειας στην περιοχή είναι ακόμα εξαιρετικά υψηλά, 28 χρόνια μετά την καταστροφή
0

Τοποθετώντας μια κάμερα υψηλής ανάλυσης σε ένα προηγμένου τύπου drone, o βρετανός κινηματογραφιστής και ντοκιμαντερίστας Danny Cooke, κατάφερε να αποτυπώσει το απόκοσμο μετα-αποκαλυπτικό τοπίο της πόλης που εγκαταλήφθηκε μετά την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, πρίν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

To footage του μίνι ντοκιμαντέρ "Postcards from Pripyat, Chernobyl" του Cooke, αποτελείται από ορισμένα πλάνα γυρισμένα από εδάφους αλλά και από τα πρώτα εναέρια πλάνα της περιοχής, από την εποχή της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ Facebook Twitter
 

Το ντοκιμαντέρ, αποτελεί μέρος της εκπομπής του CBS News, 60 minutes, που ήταν αφιερωμένο στα 28 χρόνια από την καταστροφή, που χτύπησε την ερημωμένη -πλέον- περιοχή και ώθησε στον ξεριζωμό πάνω από 50.000 ανθρώπων που ζούσαν εκεί. 

"Το Τσερνομπίλ είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και επικίνδυνες τοποθεσίες που έχω επισκεφθεί" είπε ο Cooke. "Υπήρχε κάτι το γαλήνιο, αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό σε αυτόν τον τόπο. Έμοιαζε σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος ενώ η περιοχή ήταν διάσπαρτη με μνήμες του παρελθόντος που επέπλεαν τριγύρω μας".

Σύμφωνα με τον Guardian, η περιοχή θεωρείται ακόμα εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της ραδιενέργειας στο έδαφος είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο του Danny Cooke, "Postcards from Pripyat, Chernobyl", και παρακολουθήστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του CBS News, αμέσως μετά:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM