LIVE!

Αξίζει αυτό το βραβείο η Anna Wintour

Αξίζει αυτό το βραβείο η Anna Wintour Facebook Twitter
0

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ανακοίνωσε ότι η Anna Wintour θα τιμηθεί με το Outstanding Achievement Award στα πλαίσια των Βρετανικών Βραβείων Μόδας του 2014.

Η θρυλική αρχισυντάκτρια της Αμερικανικής Vogue θα παραλάβει το βραβείο για την τεράστια συμβολή της στη βιομηχανία της μόδας. Στην μακρά της καριέρα που κρατάει δεκαετίες η Wintour έχει υπάρξει επικεφαλής της αμερικανικής και βρετανικής έκδοσης της Vogue, έχει βοηθήσει στην αύξηση του κεφαλαίου στη μάχη κατά του HIV/AIDS με πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια και έχει υπάρξει μέντορας πολλών ανερχόμενων σχεδιαστών που τώρα είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο που εργάζεται στο χώρο της μόδας που δεν έχει εμπνευστεί και δεν έχει επηρεαστεί από τις ηγετικές ικανότητες της Anna. Είναι συντάκτρια, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, μητέρα, φίλη και εμβληματική φιγούρα.»

«Η Anna Wintour προκαλεί δέος. Η αφοσίωση της και το πάθος της για τη βιομηχανία της μόδας, ο επαγγελματισμός της, καθώς και η αμέριστη της υποστήριξη για τα νέα ταλέντα είναι κάτι πραγματικά μοναδικό», δήλωσε ο Christopher Kane. «Χρωστάω τόσα πολλά στην Anna, η οποία πίστεψε σε μένα από την αρχή. Χωρίς την υποστήριξή της και χωρίς τη φιλία της τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα.»

Αξίζει αυτό το βραβείο η Anna Wintour Facebook Twitter

Η πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου μόδας, Natalie Massenet, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο που εργάζεται στο χώρο της μόδας που δεν έχει εμπνευστεί και δεν έχει επηρεαστεί από τις ηγετικές ικανότητες της Anna. Είναι συντάκτρια, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, μητέρα, φίλη και εμβληματική φιγούρα. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει και τιμά την εξαιρετική της συμβολή στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας και στην ποπ κουλτούρα.»

Προηγούμενοι νικητές αυτού του βραβείου είναι ο Sir Paul Smith και ο Manolo Blahnik, Ο Alexander McQueen τιμήθηκε μετά το θάνατό του, το 2010.

 

Αξίζει αυτό το βραβείο η Anna Wintour Facebook Twitter

 

Η τελετή απονομής θα γίνει στο London Coliseum την 1η Δεκεμβρίου.

Μόδα & Στυλ
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Φωτογραφία / Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, είδωλο των ’90s, πρότυπο των ’00s, ένας τύπος που φορά γυαλιστερά σορτσάκια σε φλούο χρώματα, σύζυγος και πατέρας, ντροπαλός ονειροπόλος ή Γερμανός παραμυθάς της εικόνας; Με αφορμή την έκθεσή του που ξεκινά σήμερα στο Onassis Ready ανατρέχουμε στο έργο ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους της εποχής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
CHECK Τρυφερή είναι η νύχτα

Εβδομάδα Μόδας / Τρυφερή είναι η νύχτα για τον Haider Ackermann

Με τι λόγια να περιγράψει κανείς τη συλλογή του Οίκου Tom Ford που είδαμε μόλις; Μαγνητική, αισθησιακή, υπαινικτική, θανατηφόρα κομψή, θεατρική; Ποιητικές λέξεις για εικόνες που στην πραγματικότητα ήταν αβάσταχτα σέξι.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Saint Laurent: Αγάπη από νάιλον και δέρμα

Μόδα & Στυλ / Saint Laurent: Αγάπη από νάιλον και δέρμα

Με σχεδιαστές και corporate στελέχη να αισθάνονται πάνω τους το εξαιρετικό ειδικό βάρος αυτής της παρισινής σεζόν, και τις επιδείξεις να μοιάζουν με διαγωνισμό εντυπώσεων, η εβδομάδα μόδας για την άνοιξη του 2026 εγκαινιάστηκε με μια σαγηνευτική επίδειξη του Anthony Vaccarello για τον οίκο Saint Laurent.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ