Επιθετικό δημοσίευμα των Financial Times για τον Καλογήρου- Ψευδές και κατασκευασμένο απαντά ο υπουργός

Επιθετικό δημοσίευμα των Financial Times για τον Καλογήρου- Ψευδές και κατασκευασμένο απαντά ο υπουργός Facebook Twitter
«Έγινε γνωστός ως ένας από τους δικηγόρους μέλους τοπικής αναρχικής ομάδας που έκανε το γύρο της Ευρώπης με την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολιτικούς και διπλωμάτες. φωτ.:EUROKINISSI
0

Ο Μιχάλης Καλογήρου, η νομική του σταδιοδρομία και οι φόβοι της αντιπολίτευσης για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης βρίσκονται στο επίκεντρο άρθρου των Financial Times.

 
«Ο διορισμός ενός ριζοσπάστη του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνου για το ελληνικό νομικό σύστημα έχει εντείνει τους φόβους της αντιπολίτευσης για ενδεχόμενη κυβερνητική παρέμβαση στο κράτος δικαίου, την ώρα που η Αθήνα προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων», αναφέρει στο άρθρο η Κέριν Χόουπ. 

Η δημοσιογράφος στήνει το προφίλ του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, τον οποίο χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενη φιγούρα πολύ πριν διοριστεί υπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό»: «Έγινε γνωστός ως ένας από τους δικηγόρους μέλους τοπικής αναρχικής ομάδας που έκανε το γύρο της Ευρώπης με την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολιτικούς και διπλωμάτες.

Είχε συγκρουστεί με το δικαστικό σύστημα τού οποίου τώρα ηγείται, επιτιθέμενος σε δικαστές για την αντιμετώπιση του αναρχικού πελάτη του αλλά και για τον αμφιλεγόμενο νόμο που συνέταξε (μεταξύ άλλων) για τις τηλεοπτικές άδειες που επικρίθηκε ως κακοσχεδιασμένος και, τελικά, αποσύρθηκε», αναφέρεται στο άρθρο. 

«Ψευδές και κατασκευασμένο» το δημοσιευμα, λέει ο Καλογήρου  

Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό», τονίζει ο Μιχάλης Καλογήρου.

 
Ο υπουργός, σε ανακοίνωση του, διευκρινίζει πως ως δικηγόρος υπερασπίστηκε «τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Συνεχίζοντας ο κ. Καλογήρου σημειώνει: «Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της.

Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο  Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του επί του δημοσιεύματος ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει πως μετά τις διευκρινίσεις που παρείχε «οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM