Αβραμόπουλος: Η Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο

Αβραμόπουλος: Η Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η Συνθήκη Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σε έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο», ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του στο ολλανδικό δίκτυο Nieuwsuur NOS (Dutch Broadcast Foundation) και στην ερώτηση «είστε πραγματικά απογοητευμένος από τις ηγεσίες σε χώρες της Ευρώπης», ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε:

«Σήμερα, δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαθιά μεταναστευτική κρίση, όπως πριν από τρία χρόνια, αλλά μπροστά σε μία βαθιά πολιτική κρίση. Ακόμα θυμάμαι την Ευρώπη διαιρεμένη, γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου. Σήμερα, όμως, η Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σ' έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς, βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Θα συνιστούσα να κρατήσουμε κλειστά τα αυτιά μας στα ωραία λόγια των λαϊκιστών, καθώς οδηγούν την Ευρώπη πίσω σε δύσκολες στιγμές, αν όχι στην άβυσσο, ανοίγοντας πάλι τη συζήτηση για τα σύνορα, που όπως γνωρίζετε ανέκαθεν, ιστορικά, αποτέλεσαν αιτία συγκρούσεων και πολέμων» τόνισε.

«Μου φαίνεται αδιανόητο ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικοί που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη πίσω στο σκοτεινό της παρελθόν», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM