Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας για το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών

Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας για το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών Facebook Twitter
0

Από το «μικροσκόπιο» περνάει το υπουργείο Οικονομίας το καθεστώς των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών και ετοιμάζει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο ύστερα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συζητήθηκε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η γενική γραμματεία Εμπορίου για το νομικό πλαίσιο των προσφορών και εκπτώσεων και αποφασίστηκε η αποστολή του στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους, όπως επίσης και σε επιλεγμένο δείγμα επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Αποφασίστηκε επίσης, κατά την απάντηση της ΕΣΕΕ στη γενική Γραμματεία Εμπορίου, να επισημανθούν τα συμπεράσματα για το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Θέματα τήρησης της νομοθεσίας, όπως εάν τηρείται στην περίοδο των προσφορών ο περιορισμός της πώλησης με χαμηλότερη τιμή μέχρι και του 50% των εμπορευμάτων, ή αν τηρείται διαφάνεια στις μειώσεις τιμών, ή αν προστατεύεται ο καταναλωτής, είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία ζητάει τη γνώμη των εμπόρων το υπουργείο.

Μικροπιστώσεις

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, ακόμη, η αποστολή σχετικής ενημερωτικής εγκυκλίου στις ομοσπονδίες της ΕΣΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους, καθώς επίσης και ένα κείμενο-πρότυπο για την παροχή συγκατάθεσης για τη χρήση Προσωπικών Δεδομένων από τις επιχειρήσεις με αφορμή την εφαρμογή από την 25η Μαΐου του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι βελτιώσεις στον Νόμο 4469/2017 Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και στον Νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη-Σταθάκη) που προστατεύει την 1η κατοικία και το εισόδημα κάλυψης των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Αποφασίστηκε ότι η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχει στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης (30 Μαΐου 2018) που διοργανώνεται από την «Κοινωνική Συμμαχία» ενάντια στην λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση, επισημαίνοντας ότι είναι ημέρα δράσης και όχι απεργίας, γι αυτό και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM