Ζούκερμπεργκ: Βασικός στόχος του 2018 η «διόρθωση» του Facebook και η καταπολέμηση των fake news

Ζούκερμπεργκ: Βασικός στόχος του 2018 η «διόρθωση» του Facebook και η καταπολέμηση των fake news Facebook Twitter
EPA/PETER DASILVA
0

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι έθεσε ως βασικό στόχο του για το 2018 να «διορθώσει» το Facebook και, μεταξύ άλλων, να καταπολεμήσει τη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων (fake news) μέσω του δικτύου του.

Η δημόσια αυτοδέσμευση του Ζούκερμπεργκ σπάει μια πολυετή παράδοση να θέτει στην αρχή κάθε χρονιάς καθαρά προσωπικούς και όχι εταιρικούς στόχους.

Ενδεικτικά, στην αρχή του 2016 είχε υποσχεθεί να φτιάξει ένα απλό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για το σπίτι του, το 2015 να διαβάζει δύο βιβλία το μήνα, το 2013 να συναντάει ένα πρόσωπο κάθε μέρα πέρα από το προσωπικό του Facebook, το 2011 να τρώει μόνο κρέας που είχε σκοτώσει ο ίδιος, τα 2010 να μάθει την μανδαρινική (κινεζική) γλώσσα και το 2009 να φορά γραβάτα καθημερινά.

Για φέτος, ο 33χρονος Ζούκερμπεργκ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δήλωσε σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, ότι «ο κόσμος αισθάνεται αγχωμένος και διχασμένος, και το Facebook έχει πολλή δουλειά να κάνει».

Όπως είπε, το Facebook βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και χρειάζεται την αμέριστη προσοχή του, καθώς εξαπλώνεται ο λόγος του μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση του Facebook από τη Ρωσία και άλλες χώρες με στόχο τη διασπορά προπαγάνδας, ενώ πυκνώνουν και οι κριτικές ότι η πολύωρη ενασχόληση των χρηστών με το Facebook, συχνά δεν είναι παρά ένα εθιστικό χάσιμο χρόνου.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι «η προσωπική πρόκλησή μου για το 2018 είναι να εστιάσω για να διορθωθούν αυτά τα σημαντικά θέματα», αν και δεν διευκρίνισε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του. «Δεν θα αποτρέψουμε», τόνισε, «όλα τα λάθη και τις καταχρήσεις», έγραψε, «αλλά σήμερα κάνουμε πάρα πολλά σφάλματα, όσον αφορά την εφαρμογή των πολιτικών μας και την αποφυγή της κατάχρησης των εργαλείων μας».

Χαρακτήρισε «σημαντικά ζητήματα» το «να προστατεύσουμε την κοινότητά μας από την κατάχρηση και το μίσος, να αμυνθούμε απέναντι στην παρέμβαση κρατών και να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στο Facebook, είναι δημιουργικός». Όπως είπε, «αν έχουμε επιτυχία φέτος, τότε στο τέλος του 2018 θα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη πορεία».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM