Πρώτη νύχτα μαζί: 8 συμβουλές για την επόμενη μέρα

Πρώτη νύχτα μαζί: 8 συμβουλές για την επόμενη μέρα Facebook Twitter
Μην μπείτε στη διαδικασία να αφήσετε κάτι πίσω σας, για να έχετε λόγο να επιστρέψετε. Είναι κλισέ το κόλπο και δυστυχώς στις μέρες μας μπορεί και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
0

Η οικειότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα νέο ζευγάρι είναι, σύμφωνα και με τους ψυχολόγους, η οικειότητα του τεντωμένου σχοινιού. Ανάμεσα στο πάθος και την ένταση των πρώτων στιγμών, πολλά όρια μπορούν να ξεπεραστούν και για κάποιους ανθρώπους και την ιδιοσυγκρασία τους θεωρούνται κομβικά. Αν, μάλιστα, ο λόγος γίνεται για την πρώτη φορά που ένα ζευγάρι, ανεξαρτήτως φύλου, περνά τη νύχτα μαζί, κάτω από την ίδια στέγη, πολλά λάθη μπορούν να γίνουν -ουσίας και τύπων- και να σχηματιστούν λάθος εντυπώσεις. Από εκείνες που στην αρχή μιας σχέσης επιτρέπουν τον άμεσο τερματισμό της... Κανείς δεν το θέλει αυτό.

Γι' αυτό, και σε ένα μεγάλο φάσμα δημοσιεύσεων (από το διαδίκτυο έως τα εγχειρίδια σχέσεων και από τη σύγχρονη συμβουλευτική για επιτυχημένες σχέσεις μέχρι τα site με σχετικό περιεχόμενο) στέκονται επίμονα σε 8 λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά - εκείνο το πρώτο βράδυ, τουλάχιστον. 

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ρουτίνα στο σπίτι και μοιάζει λίγο με προσευχή. Δεν επιδέχεται κριτικής και σχολίων και μία ακόμη και -καλής πρόθεσης- επισήμανση, μπορεί να προκαλέσει απόσταση και δεύτερες σκέψεις. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν σας αρέσει κάτι, υπάρχει πάντα η ανοιχτή πόρτα.

1.

Νιώστε άνετα. Όχι πολύ άνετα. 

Είναι όμορφο να περάσετε το μήνυμα ότι σας αρέσει το σπίτι που βρίσκεστε. Δείχνει ότι ταυτίζεστε με την αισθητική του ανθρώπου δίπλα σας. Και φυσικά το να νιώθει κανείς άνετα σε έναν μέχρι χθες ξένο προς αυτόν χώρο είναι σέξι. Παύει να είναι σέξι, όταν αισθάνεστε τόσο άνετα, ώστε να ξεχνάτε τα βασικά. Μην αφήσετε ποτήρια δεξιά αριστερά για παράδειγμα ή τα ρούχα σας πεταμένα στο πάτωμα ή διόλου χαριτωμένα ευρήματα στο μπάνιο. Μην απλώσετε όλο το περιεχόμενο του σακιδίου με τα χρειώδη της «πρώτης βραδιάς μαζί» παντού στον χώρο. Είναι πολύ πιθανόν αυτού του είδους η άνεση να εκληφθεί ως «κατάληψη» ή ως «τσαπατσουλιά». Παραμείνετε διακριτικοί. 

2.

Μη σχολιάσετε τις βραδινές συνήθειες 

Είστε φιλοξενούμενοι. Για την ακρίβεια υπό δοκιμή. Και όσο κι αν νιώθετε άνετα, δεν έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε τις συνήθειες του άλλου. Με τι πλένει τα δόντια, τι πιτζάμες φοράει, τι παντόφλες είναι αυτές, γιατί τα συρτάρια έχουν αυτή τη διάταξη, κ.λπ. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ρουτίνα στο σπίτι και μοιάζει λίγο με προσευχή. Δεν επιδέχεται κριτικής και σχολίων και μία ακόμη και -καλής πρόθεσης- επισήμανση, μπορεί να προκαλέσει απόσταση και δεύτερες σκέψεις. Έτσι κι αλλιώς, αν δεν σας αρέσει κάτι, υπάρχει πάντα η ανοιχτή πόρτα. 

3.

Δυσάρεστη αναπνοή: αυτό το χάος το πρωί 

Οι περισσότεροι άνθρωποι το πρωί αντιμετωπίζουν ένα μικρό (ή μεγαλύτερο θέμα) με την αναπνοή τους. Κάποιοι σπεύδουν με χάρη -ή όχι και τόση- στο μπάνιο νωρίτερα από τον άλλο για να προλάβουν την κατάσταση και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Και τις κερδίζουν, αν κάτι λέει αυτό. Δεν είναι θέμα εμφάνισης και δεν χρειάζονται υπερβολές. Αλλά η μυρωδιά είναι καταλυτικός παράγοντας σε όλες τις σχέσεις και ανασταλτικός. Επίσης σε όλες. 

4.

Μείνετε μακριά από τα social media 

Στην εποχή που όλα ποστάρονται με το ανάλογο σχόλιο, εδώ πείτε «όχι». Συγκρατήστε τον ενθουσιασμό σας και μη δηλώσετε ούτε τοποθεσία, ούτε άνθρωπο, ούτε τίποτα. Κυρίως, μη φροντίσετε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να αναρτήσετε κάποια φωτογραφία χαρακτηριστική ή σχόλιο που να υπονοεί ότι είστε μαζί. Δικαίως θα θεωρηθεί ότι εκβιάζετε μία κατάσταση ή θέλετε ενημερώσετε γι' αυτήν και οι σχέσεις καλό είναι να μην αρχίζουν με τέτοια παιχνίδια.

5.

Μην ρωτήσετε πότε θα επαναληφθεί 

Ας πούμε ότι είναι μια απάντηση που θα πάρετε - ή όχι- από τη γενικότερη ατμόσφαιρα. Επειδή μπορεί να εκληφθεί ως πίεση, αρκεστείτε στη διατύπωση να ευχαριστήσετε για τη βραδιά, ότι περάσατε καλά, ότι ήταν ωραία και αν ερωτηθείτε σχετικώς απαντήστε. Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάσταση μπορεί να περιπλακεί και δεν χρειάζεται. Αν, όντως, η πρεμιέρα πήγε καλά, το σίριαλ θα συνεχιστεί. 

6.

Μην ενημερώσετε τους πάντες την επομένη 

Καλό είναι να αφήσετε τη σχέση να πάρει τον χρόνο της, να υπάρξουν κι άλλες βραδιές και να μην προλάβετε τα καλά νέα σε όλους τους γνωστούς, φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Η εχεμύθεια και ο τρόπος που θα χειριστείτε τα «κοινά», μυστικά και μη, είναι κριτήριο για το από εδώ και κάτω.  Ένας σύντροφος που ξέρει να σωπαίνει όταν πρέπει, να ζυγίζει και να αξιολογεί τις καταστάσεις είναι κάτι που όλοι θέλουν. Ένας ενθουσιασμένος παρτενέρ που θα πει τα πάντα με λεπτομέρειες σε φίλους και γνωστούς είναι ένας ενθουσιασμένος παρτενέρ και μπράβο του. Τελεία. 

7.

Μην ξεχάσετε κάτι πίσω σας 

Άνθρωποι είμαστε με ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι. Αλλά μην μπείτε στη διαδικασία να αφήσετε κάτι πίσω σας, για να έχετε λόγο να επιστρέψετε. Είναι κλισέ το κόλπο και δυστυχώς στις μέρες μας μπορεί και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν πρέπει κάπως να εκμαιεύσετε μια απάντηση, βρείτε έναν άλλο, πιο ευρηματικό, πιο έξυπνο τρόπο. 

8.

Φυσικά και μπορείτε να επανέλθετε με νέα πρόσκληση 

...στον δικό σας χώρο αυτή τη φορά. Μη βιαστείτε να ανανεώσετε το ραντεβού, μην το αφήσετε, όμως, να χρονίσει κιόλας. Ο χρόνος στον οποίο θα ανταποδώσετε την πρόσκληση εξαρτάται από τη φύση της σχέσης σας, τον βαθμό οικειότητας και την άνεση που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας.

Με στοιχεία από TheCut.com, PsychologyToday.com, 

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ