Ισραήλ: Συνέλαβαν το μεγάλο μουφτή στην Ιερουσαλήμ μετά την πρωινή επίθεση ενόπλων

Ισραήλ: Συνέλαβαν το μεγάλο μουφτή στην Ιερουσαλήμ μετά την πρωινή επίθεση ενόπλων Facebook Twitter
0

Ο γενικός γραμμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει έξαρση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ και στοίχισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς αστυνομικούς.

 

Τρεις Άραβες Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, σκοτώνοντας τους δύο αστυνομικούς. Οι δράστες έπεσαν νεκροί με τη σειρά τους από πυρά Ισραηλινών ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στην Πλατεία των Τεμενών.

 

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στον τομέα αυτόν που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

 

Ο Γκουτέρες καταδίκασε την επίθεση, προσθέτοντας: "Το επεισόδιο αυτό μπορεί να πυροδοτήσει νέα βία. Όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση".

 

Ο γ.γ. του ΟΗΕ συνεχάρη επίσης τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου που έσπευσαν να καταδικάσουν τη βία και να διαβεβαιώσουν ότι θα γίνουν σεβαστοί οι ιεροί τόποι της Ιερουσαλήμ.

 

Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος ιερότερος τόπος για το Ισλάμ, έκλεισε μετά την επίθεση, ενώ ματαιώθηκε και η καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής στον χώρο αυτόν.

 

Μετά την επίθεση συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία ο μεγάλος μουφτής της Ιερουσαλήμ Μοχάμεντ Χουσέιν, όπως έγινε γνωστό από πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Ο μουφτής είχε πάει, μαζί με άλλους Παλαιστίνιους, κοντά στην Πύλη των Λεόντων, στην παλιά πόλη, για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο της Πλατείας των Τεμενών.

 

"Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συνέλαβαν τον σεΐχη" είπε ο Χάλεντ Χάμο, ένας από τους σωματοφύλακές του. "Δεν γνωρίσουμε τίποτα για τον πατέρα μου που οδηγήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα" της ανατολικής Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο γιος του, Τζιχάντ Χουσέιν. "Ήμουν μαζί του, δεν έκανε τίποτα και δεν ξέρω γιατί τον συνέλαβαν", πρόσθεσε.

 

Η ισραηλινή αστυνομία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM