Kατέβηκε το αραβόφωνο Twitter του Al Jazeera, μετά από μαζικές επιθέσεις και reports από χάκερς

Kατέβηκε το αραβόφωνο Twitter του Al Jazeera, μετά από μαζικές επιθέσεις και reports από χάκερς Facebook Twitter
0

Ο λογαριασμός Twitter του αραβικού καναλιού του Al Jazeera αποκαταστάθηκε τελικά έχοντας παραμείνει κλειστός για λίγες ώρες.

Το δίκτυο της Ντόχα ανέφερε ότι η αναστολή φαίνεται ότι προκλήθηκε από μια "οργανωμένη εκστρατεία" εναντίον του.

Ο λογαριασμός βγήκε εκτός σύνδεσης νωρίς το πρωί και αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Οι τεχνικοί του δικτύου Al Jazeera Arabic, οι οποίοι ήταν σε επικοινωνία με το Twitter, δήλωσαν ότι υπήρξε μια μαζική επίθεση με αναφορές του λογαριασμού στο Twitter, γεγονός που ανάγκασε τον αλγόριθμο να αναστείλει προσωρινά το λογαριασμό.

«Το Al Jazeera διερευνά τους λόγους πίσω από την αναστολή. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες μας ότι το Al Jazeera εξακολουθεί να συμμορφώνεται με τα επαγγελματικά του πρότυπα και συνεχίζει τις προσπάθειές του να προσεγγίσει το κοινό με όλα τα δυνατά μέσα», αναφέρει το δίκτυο. Το Twitter δεν έχει απαντήσει σχετικά με το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Twitter, οι λογαριασμοί αναστέλλονται λόγω "ανεπιθύμητης αλληλογραφίας", εάν η "ασφάλεια ενός λογαριασμού βρίσκεται σε κίνδυνο" ή αν ένας λογαριασμός αναφέρεται πως "παραβιάζει τους κανόνες του Twitter σχετικά με την κατάχρηση".

Το Al Jazeera ήταν όπως φαίνεται στόχος συντονισμένων επιθέσεων χάκερ που προσπαθούν να πλήξουν τις πλατφόρμες του.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Arcade για Eurovision 2025: «Δεν είχαμε σκοπό να καταθέσουμε τραγούδι με την Klavdia, ήταν ένα μικρό challenge»

TV & Media / Arcade για Eurovision 2025: «Δεν είχαμε σκοπό να καταθέσουμε τραγούδι με την Klavdia, ήταν ένα μικρό challenge»

Οι δημιουργοί της «Αστερομάτας» μοιράζονται τις σκέψεις τους για τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2025, σχολιάζουν τον ελληνικό στίχο, μιλούν την Klavdia, και απαντούν στο κατά πόσο το τραγούδι έχει πολιτική χροιά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Το «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν κυκλοφορεί «αθόρυβα», τέσσερα χρόνια μετά τον μοιραίο πυροβολισμό

TV & Media / Το «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν κυκλοφορεί «αθόρυβα», τέσσερα χρόνια μετά τον μοιραίο πυροβολισμό

Οι δημιουργοί της ταινίας δήλωσαν ότι ελπίζουν το τελικό αποτέλεσμα να τιμήσει το έργο και τη μνήμη της κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς, η οποία σκοτώθηκε στο πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων
LIFO NEWSROOM