Ένταση στη Βουλή: Η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστούν αύριο μέσω τροπολογιών τα τελευταία προαπαιτούμενα

Ένταση στη Βουλή: Η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστούν αύριο μέσω τροπολογιών τα τελευταία προαπαιτούμενα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, με αφορμή την πρόταση να κατατεθούν με τη μορφή τροπολογιών τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, και να ψηφιστούν αύριο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι κατά την αυριανή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, ενδέχεται η Ολομέλεια να κληθεί να ψηφίσει επί τροπολογιών που θα κατατεθούν και θα περιλαμβάνουν προαπαιτούμενα.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στον τρόπο που νομοθετεί» η κυβέρνηση και ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι και τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν επίσης αρνητικά.

Ο κ. Τσιάρας, κατήγγειλε την πρακτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αφού μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών θα συζητηθούν με μία μορφή που δεν συνάδουν με την σοβαρή λειτουργία του Κοινοβουλίου. «Αυτό είναι αδιανόητο και απαράδεκτο. Είμαστε μπροστά στο φαινόμενο του ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επιχειρεί σε ένα χρόνο που θα περιορίσει τη δημοσιότητα και ενδεχομένως την συμμετοχή των βουλευτών να ψηφίσει νέα σκληρά μέτρα» τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Ενημέρωσε ότι η ΝΔ εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της σε ό,τι αφορά τόσο τον τρόπο νομοθέτησης (με τροπολογίες) των μέτρων όσο και τον χρόνο ψήφισής τους (με κατεπείγουσα διαδικασία) και τόνισε ότι «εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι τα άλλα κόμματα συντάχθηκαν μαζί μας».

Ο κ. Τσιάρας κατέθεσε εκ μέρους του κόμματός του την πρόταση να κατατεθεί ξεχωριστό νομοσχέδιο το οποίο θα έχει ψηφιστεί την Δευτέρα.

Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε μια ολιγόωρη προθεσμία για νέες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση αν και μετέφερε προς τα κόμματα ότι οι προθεσμίες για να ψηφιστούν τα μέτρα είναι ασφυκτικές.

Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες θα περιλαμβάνουν θέματα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Συνταξιοδοτικό, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικονομικά των κομμάτων, το αφορολόγητο και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια