Η Nestlé δεσμεύτηκε να αφαιρέσει τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της

Η Nestlé δεσμεύτηκε να αφαιρέσει τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της Facebook Twitter
0

Η Nestlé δεσμεύτηκε να αφαιρέσει τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα που διαθέτει στην Ευρώπη μέχρι το 2020. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2020 τα προϊόντα Nestlé στην Ευρώπη θα έχουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τώρα.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Nestlé στηρίζει τα προγράμματα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών που σχετίζονται με τη βελτίωση τροφίμων, ενώ η συγκεκριμένη δέσμευση εντάσσεται σε μία σειρά παγκόσμιων δεσμεύσεων της Nestlé που θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου 2017.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δέσμευση για μείωση της ζάχαρης κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκής εκδήλωσης για την παιδική παχυσαρκία στη Μάλτα. Με μήνυμά του ο κ. Marco Settembri, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nestlé και Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, τόνισε τη σημασία της υγιεινής διατροφής: «Όταν ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τους προσφέρουμε πιο υγιεινές επιλογές και να βοηθήσουμε στην προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής».

 

Η Nestlé τα τελευταία χρόνια επενδύει στη δημιουργία πιο υγιεινών και νόστιμων προϊόντων, αφαιρώντας τη ζάχαρη, το αλάτι και τα λιπαρά, ενώ προσθέτει άλλα θρεπτικά συστατικά όπως συστατικά ολικής άλεσης. Για παράδειγμα, τα τελευταία τρία χρόνια, η Nestlé αφαίρεσε 11.300 τόνους ζάχαρης από προϊόντα της στην Ευρώπη που δεν ακολουθούσαν τα δικά της αυστηρά διατροφικά κριτήρια. Πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία σοκολατούχας σκόνης γάλακτος Nesquik με μόνο 3,4 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα, συγκριτικά με την βασική συνταγή που περιέχει 10,6 γραμμάρια ζάχαρης. Η Nestlé αποκάλυψε επίσης ότι βρήκε ένα τρόπο να δομήσει τη ζάχαρη με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί σε σημαντική μείωση της ζάχαρης σε είδη ζαχαροπλαστικής, χωρίς όμως να επηρεάζεται η φυσική τους γεύση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT