Κυβερνητικές πηγές: Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος χωρίς νέο Euroworking Group

Κυβερνητικές πηγές: Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος χωρίς νέο Euroworking Group Facebook Twitter
1

Λύση αναμένεται να δοθεί που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία δεν πρόκειται να συνδεθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υποστηρίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα που συζητείται στο πλαίσιο του Euroworking Group για τις εξαγγελίες για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ειδικότερα επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειασθεί νέα τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group ή νέο Eurogroup προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα με τις ενστάσεις που είχαν διατυπώσει οι θεσμοί σχετικά με τις εξαγγελίες για τους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όπως σημειώνουν, «με τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη EuroWorking Group ή Euroworking Group». Κατά συνέπεια, αναφέρουν, «θα δοθεί λύση που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυχρόνια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Η εφαρμογή των τελευταίων δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Μάλιστα ενδεικτικό της πορείας των διαπραγματεύσεων είναι ότι οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM