Έξι νέες πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν στην Αθήνα

Έξι νέες πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Στην κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής που θα θωρακίσουν την ασφαλή διέλευση των πεζών προχωρά το υπουργείο Υποδομών.

Με απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου, υπογράφοντας την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν πρωταρχικώς στην ασφάλεια, τη βελτίωση και βεβαίως στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ταχύτατη ανάθεση της κατασκευής των έξι πεζογεφυρών ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στο πλαίσιο ορθών πολιτικών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την οδική ασφάλεια των πολιτών, με συγκεκριμένα έργα υποδομών. Έργα, τα οποία ανέκαθεν ήταν στο περιθώριο και σήμερα η κατασκευή τους θα δώσει λύσεις και θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών.

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών η αρμόδια διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι:

- Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος.

- Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.

- Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.

- Λεωφόρος Αθηνών-Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι.

- Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης-Παλαιό Φάληρο.

- Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Ελλάδα / Καιρός: Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα - 196 σταθμοί με μέγιστη τιμή θερμοκρασίας πάνω από 37°C

Για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C)
LIFO NEWSROOM
Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

Ελλάδα / Παλαιό Φάληρο: Έκκληση του Λιμενικού για την ταυτοποίηση του 3χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό

«Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την ταυτότητα του παιδιού, την οικογένειά του, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του περιστατικού, να επικοινωνήσει άμεσα»
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Ελλάδα / Μεγάλη η φωτιά στη Μεσσηνία - Αναζωπύρωση στην Εύβοια και μήνυμα του 112

Μεγάλη η καταστροφή στον Αητό Τριφυλλίας, όπου επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες - Οι αρχές έχουν εκκενώσει προληπτικά οικισμούς στα Κύθηρα - Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στην Εύβοια
LIFO NEWSROOM