Η Ελλάδα κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ λόγω κακής διαχείρισης των κινδύνων​ από πλημμύρες

Η Ελλάδα κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ λόγω κακής διαχείρισης των κινδύνων​ από πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ)
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να λάβει μέτρα για την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες.


Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απέστειλε σήμερα επιστολή στις ελληνικές αρχές, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) να ευθυγραμμίσουν την εθνική νομοθεσία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Όπως τονίζει η Επιτροπή, στόχος της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις πλημμύρες είναι η μείωση και η διαχείριση των κινδύνων που ενέχουν για την ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα.

Βάσει της εν λόγω οδηγίας, τα κράτη μέλη έπρεπε να είχαν υποβάλει στην Επιτροπή χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και χάρτες κινδύνων έως τις 22 Μαρτίου 2014. Η Ελλάδα αθέτησε την αρχική προθεσμία και η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή τον Νοέμβριο του 2015.


Με τη σημερινή επιστολή αιτιολογημένης γνώμης, η Επιτροπή δίνει στην Ελλάδα διορία δύο μηνών για να απαντήσει. Εάν η Ελλάδα δεν εγκρίνει τα απαιτούμενα έγγραφα για την πρόληψη των πλημμυρών και δεν τα υποβάλει στην Επιτροπή, μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα οι διάλογοι του ρασοφόρου με την αρχηγό του κυκλώματος ναρκωτικών

Ελλάδα / Στη δημοσιότητα οι διάλογοι του ρασοφόρου με την αρχηγό του κυκλώματος ναρκωτικών

Ο 46χρονος ρασοφόρος, πρώην μοντέλο και γνωστός YouTuber, που δηλώνει «Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Παλαιοημερολογιτών» φέρεται να αποθήκευε και έκλεβε τα ναρκωτικά στον Ιερό Ναό
LIFO NEWSROOM