Γιατί η εκλογή Τραμπ ήταν ένα «deja vu» για τους Βρετανούς

Γιατί η εκλογή Τραμπ ήταν ένα «deja vu» για τους Βρετανούς Facebook Twitter
0
Tις ομοιότητες ανάμεσα στο Brexit και στην εκλογή Τραμπ αναδεικνύει το BBC, αναφερόμενο σε deja vu, καθώς τα βασικά μηνύματα των Brexiters και του υποψηφίου των ρεπουμπλικανών ήταν ίδια σε πολλά σημεία. 
Και οι δυο -Τραμπ και Φάρατζ- εμφάνιζαν τον εαυτό τους ως αουτσάιντερ που είναι ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο. Τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος επικέντρωσαν στις ανησυχίες για τη μετανάστευση αλλά και στους ψηφοφόρους που έχουν χάσει από οικονομική άποψη και αισθάνονται άβολα με τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω τους.
Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ είχε εξαιρετική επιτυχία στη διαχείριση αυτής της κατάστασης στο Μίσιγκαν, το Οχάιο και το Ουισκόνσιν, όπου η πτώση της μεταποιητικής βιομηχανίας έχει φαινομενικά δημιουργήσει ένα τμήμα της Αμερικής που έχει «μείνει πίσω».
Στις ομοιότητες και οι ηλικιωμένοι που οδήγησαν με την ψήφο τους στην έξοδο από την Ε.Ε., τους Βρετανούς και τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, την ώρα που η πλειοψηφία των νεότερων ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της παραμονής, και υπέρ της Κλίντον.
Ταυτόχρονα, το εκπαιδευτικό χάσμα ήταν εμφανές και στα δύο ψηφοδέλτια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι απόφοιτοι πανεπιστημίου ήθελαν την παραμονή στην Ε.Ε,, ενώ εκείνοι χωρίς πτυχίο ψήφισαν να φύγουν. Επίσης, στις ΗΠΑ, τα exit polls έδειχναν ότι οι απόφοιτοι κολεγίων ήταν πιο πιθανό να ψηφίσουν  την Χίλαρι Κλίντον, ενώ όσοι δεν ήταν απόφοιτοι κολεγίων είχαν μια κλίση προς τον Ντόναλντ Τραμπ.
Οι διαφορές επικεντρώνονται περισσότερο σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, αφού οι πιο φτωχοί ήταν υπέρ του Brexit στη Βρετανία και οι πιο πλούσιοι υπέρ του Τραμπ στις ΗΠΑ.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM