Η πρώτη στον κόσμο "οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα" είναι ελληνική

Η πρώτη στον κόσμο "οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα" είναι ελληνική Facebook Twitter
0

Η πρώτη στον κόσμο "οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα" είναι ελληνική. Με αυτό τον τρόπο μας περιγράφει την ελληνικής σχεδίασης και υλοποίησης διαδικτυακή πλατφόρμα "TripInView" ο ιδρυτής της, Αχιλλέας Χατζηνίκος.

 

Το ελληνικό οπτικό ταξιδιωτικό website έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με βάση μια κεντρική ιδέα, την παρουσίαση καλοκαιρινών προορισμών και προορισμών διακοπών της Μεσογείου σε βίντεο και φωτογραφίες από ελικόπτερο καθώς «η Μεσόγειος είναι το μέρος όπου κάνει διακοπές το 44% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών».

 

 

Η λήψη αυτού του οπτικοακουστικού υλικού έχει γίνει «μέτρο προς μέτρο σε βίντεο και φωτογραφίες συγχρονισμένα και γεωδαιτημένα», εξηγεί ο κ. Χατζηνίκος στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή ‘Με τα Χίλια’. Για τη δε δημιουργία αυτής της σύγχρονης απεικόνισης των μεσογειακών ακτών χρειάστηκε η λήψη «800 χιλιάδων αεροφωτογραφιών και 300 ωρών βίντεο από τον ίδιο φωτογράφο και τον ίδιο κάμεραμαν, μέσα σε ελικόπτερο». 'Ολο αυτό το υλικό είναι συγχρονισμένο, αφού οι φωτογραφίες είναι συνδεδεμένες με το βίντεο που θα δει ο επίδοξος ταξιδιώτης ανά πάσα στιγμή.

 

 

Για τη δημιουργία του TripInView έγινε από την ελληνική εταιρεία η λήψη του υλικού από επανδρωμένο ελικόπτερο πάνω από τις ακτογραμμές «της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Ελλάδας και της Τουρκίας» ενώ πέρα από την υψηλή ποιότητα και την πλήρη κάλυψη οπτικά των γεωγραφικών αυτών χώρων το μεγάλο όπλο της μοναδικής αυτής ελληνικής διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η ποιότητα και η ομοιογένεια: «Χωρίς να παραλείπουμε ούτε ένα μέτρο φωτογραφίζουμε και βιντεοσκοπούμε την ακτογραμμή και όλο το οπτικό υπερθέαμα το παρέχουμε δωρεάν στο Ίντερνετ για να δει όλος ο κόσμος πως είναι τα μέρη στα οποία θέλει να πάει διακοπές» σημειώνει ο κ. Χατζηνίκος. Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς συνδρομές ή κάποιου τύπου εγγραφή.

 

Το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη του ελληνικού TripInView.com είναι πέρα από τις ακτογραμμές της ευρωπαϊκής Μεσογείου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο όλη η Γη, σαν ένα «πολύ πιο λεπτομερές Google Earth».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM