Το Βrexit συμπαρασύρει την Ευρώπη - Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της ΕΕ

Το Βrexit συμπαρασύρει την Ευρώπη - Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της ΕΕ Facebook Twitter
0


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε AA από AA+ μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.


«Μετά την απόφαση του εκλογικού σώματος του ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ  αναθεωρήσαμε την άποψή μας για τη συνοχή εντός της ΕΕ, που πλέον θεωρούμε ότι είναι ένας μάλλον ουδέτερος, παρά θετικός παράγοντας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση», ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM