ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πάνω από 1 εκατ. Βρετανοί ζητούν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος

Πάνω από 1 εκατ. Βρετανοί ζητούν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος Facebook Twitter
0

Πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έχον υπογράψει μέχρι στιγμής την ηλεκτρονική αίτηση για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. (μπορείτε να δείτε την αίτηση εδώ).

Πιο συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση τη θέσπιση ενός νέου κανονισμού που θα ορίζει πως σε περίπτωση που τα ποσοστά της μιας ή της άλλης πλευράς έχουν συγκεντρώνει κάτω από το 60% των ψήφων και η συμμετοχή είναι επίσης μικρότερη από το 75% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τότε το δημοψήφισμα θα πρέπει να επαναληφθεί.

Η αίτηση είχε φτάσει (μέχρι τη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας) τις 1.051.891 υπογραφές,  με τα ποσοστά των ψήφων να προέρχονται κυρίως από περιοχές όπως το Λονδίνο, το Μπράιτον, η Οξφόρδη, το Κέιμπριτζ και το Μάντσεστερ.

Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση στη βρετανική Βουλή απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο, αν τελικώς θεσπιστεί ένας τέτοιος κανόνας και εισαχθεί στη βρετανική νομοθεσία, το πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί αναδρομικά στην περίπτωση του χθεσινού δημοψηφίσματος.

Με στοιχεία από τον Independent


 

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM