Η ΠΓΔΜ ανακαλεί αμνηστίες εμπλεκομένων σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών

Η ΠΓΔΜ ανακαλεί αμνηστίες εμπλεκομένων σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών Facebook Twitter
0

Υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ τροποποίησε σήμερα τον νόμο ώστε να δοθεί στον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ η δυνατότητα να ανακαλέσει την αμνηστία που έχει χορηγήσει ο ίδιος σε περισσότερους από 50 πρόσωπα που εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.


Τα Σκόπια βρίσκονται σε αναβρασμό από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας ότι παρακολουθούσαν περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.


Κατόπιν μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αρχές συμφώνησαν να διοριστεί ένας ειδικός εισαγγελέας που θα ερευνούσε την υπόθεση ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και πρόωρες εκλογές. Η κρίση βάθυνε τον περασμένο μήνα, όταν ο Ιβάνοφ χορήγησε αμνηστία σε 56 αξιωματούχους που εμπλέκονταν στην υπόθεση των υποκλοπών.


Η απόφαση του Ιβάνοφ οδήγησε τα τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας να μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 5 Ιουνίου. Την Τετάρτη το κοινοβούλιο ακύρωσε τις εκλογές αυτές.


Μετά τη σημερινή απόφαση του κοινοβουλίου ο πρόεδρος θα μπορεί τώρα να ανακαλέσει τις αμνηστίες.


Να σημειωθεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση καθώς υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ανακληθούν όλες οι χάρες και η διαδικασία δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM