Βγες έξω επιτέλους!

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
0
Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
Γιορτή
  • Μια γιορτή κάθε μέρα. Η Γιορτή δικαιώνει το όνομά της. Με την καινούργια ανακαίνιση, η σάλα με το κρεμαστό τζάκι και τους λευκούς καναπέδες είναι ιδανική all day πρόταση. Ωραίο το ρόφημα σοκολάτας σε πολλές παραλλαγές, με τζίντζερ, μπαχαρικά ή ρούμι. Και όταν πεινάσεις θα δοκιμάσεις τις χειροποίητες πίτες της σεφ Δήμητρας Βάιλα που βγαίνουν από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Η τυρόπιτα (€6,40), στα βήματα της παράδοσης, τρώγεται με τη μία. Τα χορτοπιτάκια με φύλλο στο χέρι και άγρια χόρτα του βουνού (€5,50) είναι κολασμένα. Κάθε εβδομάδα καινούργια φαγητά βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο. Κατσικάκι από την Τήλο με καλοψημένες πατάτες (€12,50) αλλά και ελληνικό αρνάκι με σταμναγκάθι (€12,50). Αν θέλεις άλλα κόλπα, τότε η ηφαιστειακή πέτρα έρχεται καυτή στο τραπέζι σου και ψήνεις μόνος σου, όσο εσύ θέλεις, τη σπαλομπριζόλα (€24) και το 300 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (€23). Εκτίμησα την οινική λίστα, η οποία έχει τόσο προσιτές τιμές, που δεν φοβάσαι να πιεις κρασί για να συνοδεύσεις όμορφα το φαγητό σου. ☛ Γιορτή, Δαφνί, Χαϊδάρι, τέρμα Ιεράς Οδού, 210 5326163.
Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
Botrini’s
  • Ασκήσεις υψηλής τεχνικής. Στο εστιατόριό Botrini's, με την άκρως εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα, απολαμβάνεις τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι, που μόλις κέρδισε το βραβείο Αθηνοράματος, με την μπριγάδα του να «ζωγραφίζει» τα πιάτα. Ο ίδιος, στον ρόλο του πρόσχαρου οικοδεσπότη, εξηγεί στους συνδαιτυμόνες του κάθε τραπεζιού τι πρόκειται να γευτούν. Παντζάρια στο φυσικό τους περιβάλλον (€17) τέλεια ψημένα, με κρέμα παγωτό γιαούρτι με απαλή υφή και ιδανικά δροσερό, ραντισμένο με «χιόνι» από κατσικίσιο τυρί. Τα μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής σιγομαγειρεύονται σε κόκκινο κρασί που δίνει τον τόνο και συνοδεύονται με κρέμα πατάτας με μεταξένια υφή, νιόκι πατάτας, αφρό από σέσκουλα και μια πινελιά μαγιονέζα σόγιας με τρυφερά φύλα παντζαριού (€31). «Να δοκιμάσεις το ανοιχτό ραβιόλι με τζίντζερ και θαλασσινά» προτείνει ο  Έκτορας. Πρόκειται για μια καινούργια μαγειρική ιδέα, καθόλου φλύαρη, που εκφράζει τη γευστική ακεραιότητα της πρώτης ύλης (€25). Η σοκολάτα με σορμπέ εσπεριδοειδών (€12) αποτελεί ένα κρεσέντο απόλαυσης. Μου αρέσει που η λίστα κρασιών παρουσιάζεται σε iΡad. Η νέα τεχνολογία στην υπηρεσία της οινικής απόλαυσης. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε ετικέτα. Για να μη χαθείς, ο σομελιέ Γιώργος Αποστολίδης θα σε βοηθήσει στην επιλογή σου. Το εστιατόριο του  Έκτορα Μποτρίνι σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις καλή γεύση υψηλής γαστρονομίας επιλέγοντας το μενού ΒΟΕ, που περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο, γλυκό και μισό μπουκάλι κρασί στην τιμή των 40 ευρώ. ☛ Botrini's, Βασ. Γεωργίου Β', 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857324.

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
Menoo All Αbout Τaste

  • Ντελικατέσεν και όχι μόνο. Το Menoo All Αbout Τaste ξεκίνησε ως ντελικατέσεν σε έναν χώρο καλόγουστης αισθητικής με κρασιά, ιδιαίτερα προϊόντα, αλλαντικά, τυριά αλλά και σάντουιτς και καφέδες για τον δρόμο. Στον φιλόξενο χώρο του στην Κηφισιά δημιούργησε ένα καινούργιο περιβάλλον για πιο privé καταστάσεις, που μετατρέπεται κάθε βράδυ σε Wine Bistro Bar. Εδώ οι οινόφιλοι θα διαλέξουν κάποιο από τα κρασιά που διαθέτει η ενημερωμένη σε ετικέτες κάβα, ενώ και οι προτάσεις από την κουζίνα αποκαλύπτονται ενδιαφέρουσες. Τα γλυκά από το Αu Delicieux γράφουν τον επίλογο με συνοδεία ένα ποτήρι επιδόρπιο κρασί ή απόσταγμα. ☛ Menoo All Αbout Τaste, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά, 210 6252214.

 

  • Παραλλαγή σε bar και restaurant. Νέα άφιξη στον Παράδεισο Αμαρουσίου, με το all day café-wine bar-restaurant Bottega να κινείται ευέλικτα ανάμεσα σε εστιατόριο και μπαρ, προσεγγίζοντας περισσότερες επιλογές. Τα ηνία της comfort κουζίνας έχει αναλάβει ο Πέτρος Κοσμόπουλος, που έχει θητεύσει στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου και προτείνει από μπέργκερ και πικάνια μέχρι ταρτάρ σολομού. Ο σομελιέ Γιώργος Σπύρου έχει στήσει μια ενδιαφέρουσα λίστα με 180 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, μπίρες και αποστάγματα που δένουν με τα πιάτα του μενού. Ενδιαφέρον έχουν οι προτάσεις κρασί σε ποτήρι από μικρούς  Έλληνες παραγωγούς που ξεκινούν από €2. Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις πάρουμε γεύση. ☛ Bottega, Φραγκοκλησιάς 3Α & Γρανικού, Μαρούσι, 210 6100288.

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
Barley Cargo

  • Με μπίρα και μεζεδάκια. Στον αριθμό 6 της Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της Αθήνας, θα κάνεις στάση στην μπιραρία Barley Cargo. Χαλαρός χώρος, με τελάρα με μαξιλαράκι σε ρόλο καθίσματος, με μεταλλικά βαρέλια μπίρας για τραπέζι αλλά και ξύλινους πάγκους και ράφια στα οποία φιγουράρουν άφθονες μπίρες. Πριν επιλέξεις την μπίρα σου, καλύτερα να περιπλανηθείς χαζεύοντας τις ετικέτες και τις φιάλες. Δεν θα την πιεις ξεροσφύρι, αφού υπάρχουν συμπαθητικοί μεζέδες σε εξαιρετικές τιμές. ☛ Barley Cargo, Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα, 210 3230445.
  • Στην αυλή της Μακρυγιάννη. Νέος χώρος στον πεζόδρομο Μακρυγιάννη απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης και το όνομα αυτού Yard café. Είναι το καινούργιο ξεκίνημα του Γιώργου Λυτρίβη μετά το κλείσιμο του εστιατορίου του Εδωδή. Σάλα ντυμένη με ισπανικό πλακάκι και βιομηχανικά στοιχεία, μενού με ζεστά και κρύα πιάτα, που από την εμφάνισή τους αντιλαμβάνεσαι ότι κρύβουν γνώση, τεχνική και άποψη. Περισσότερες λεπτομέρειες μετά τις γευστικές δοκιμές. ☛ Yard café, Μακρυγιάννη 17, 210 9239792.

 

  • Donuts με καλό marketing. Οδηγώ και ανηφορίζω τη λεωφόρο Παπανδρέου στην Ηλιούπολη. Μπροστά από ένα μαγαζί υπάρχει ουρά που καλύπτει το πεζοδρόμιο. Πλησιάζω και διαβάζω «Nanou Donuts Ηouse». Απίστευτο! Το προσωπικό, δύο άτομα, δεν προλαβαίνει να διπλώνει υπερμεγέθη φρέσκα ντόνατς με κρέμα βανίλια ή πραλίνα με επικάλυψη σοκολάτας με €0,60 το κομμάτι. Ακόμα και αλμυρά ντόνατς, ατομικά, με πιροσκί λουκάνικο προσφέρει το μενού. Η συνταγή της επιτυχίας κρατάει από το 1979, όταν το εργαστήριο Nanou ξεκίνησε στον Γέρακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του τύπου οι λουκουμάδες πωλούνται συγκεκριμένη ώρα: μόνο από τις 19:00 έως τις 21:30.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ