Νέα ένταση το πρωί στην Ειδομένη

Νέα ένταση το πρωί στην Ειδομένη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Νέα ένταση το πρωί στην Ειδομένη με επεισόδια και πετροπόλεμο μεταξύ των προσφύγων. Από χθες οι αρχές των Σκοπίων άνοιξαν τα σύνορα για όσους θεωρούν πρόσφυγες ενώ απαγορεύουν να περνούν οι υπόλοιποι, θεωρώντας τους οικονομικούς μετανάστες. Αυτό πυροδότησε ένταση, με τους μετανάστες στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος να ρίχνουν πέτρες και να επιχειρούν να περάσουν το συρματόπλεγμα. Οι ελληνικές αρχές έχουν επέμβει για να τους απομακρύνουν και να ελέγξουν την κατάσταση.

Στην Ειδομένη βρίσκονται αυτή τη στιγμή σχεδόν 7.000 άνθρωποι, με τους μισούς να προέρχονται από χώρες εκτός Συρίας, Αφγανιστάν και Ιράκ, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασαν τα σύνορα μόλις 500 άτομα, την ώρα που περισσότερα από 20 πούλμαν γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες οδεύουν προς την Ειδομένη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Ελλάδα / Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Μαυροντυμένος άνδρας φέρεται να άφησε χαρτοσακούλα στην είσοδο του κέντρου

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ελληνικού FBI - Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών τέσσερα άτομα που κινούνταν στο σημείο λίγα λεπτά πριν την ισχυρή έκρηξη
LIFO NEWSROOM
«Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ελλάδα / «Ο αγώνας συνεχίζεται»: Ο Πάνος Ρούτσι τερμάτισε την απεργία πείνας και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε τη λήξη της κινητοποίησής του, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» - Τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν, ενώ η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για «μια μεγάλη νίκη απέναντι στο σκοτάδι»
LIFO NEWSROOM