ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

O Καναδάς έδωσε άσυλο στην οικογένεια του μικρού Αϊλάν που συγκλόνισε όλο τον κόσμο

O Καναδάς έδωσε άσυλο στην οικογένεια του μικρού Αϊλάν που συγκλόνισε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Ο πατέρας του άτυχου Αϊλάν
3

Όσα χρόνια και να περάσουν, η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν Κούρντι, του προσφυγόπουλου από τη Συρία που το άψυχο κορμί του ξεβράστηκε σε ακτή της Τουρκίας, θα συγκλονίζει και θ' αποτελεί την τραγική σημειολογία μιας εποχής που άλλαξε τον κόσμο όπως τον ξέραμε.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που έδειχνε το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν, το οποίο ξεβράστηκε σε μια παραλία της Τουρκίας, ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση παγκοσμίως αλλά και ιδιαίτερα στον Καναδά. Η οικογένεια από τη Συρία είχε αποφασίσει να κάνει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι και να διαπλεύσει το Αιγαίο αφού η κυβέρνηση της χώρας είχε απορρίψει το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου. Εκτός του Αϊλάν, σ αυτό το ταξίδι είχαν πνιγεί ο αδελφός του και η μητέρα του.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αμπντουλάχ Κούρντι, του πατέρα του Αϊλάν, οι καναδικές αρχές απέρριψαν το αίτημα ασύλου καθώς η οικογένεια δεν είχε καταθέσει ένα έγκυρο διαβατήριο και ένα επίσημο έγγραφο που θα επιβεβαίωνε ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία.

«Ήμουν οργισμένος με την κυβέρνηση του Καναδά όμως τώρα, ο θυμός μου έχει κοπάσει» είπε ο ίδιος σε ένα ρεπορτάζ που αναμένεται να προβληθεί απόψε στο CBC.

Η θεία του μικρού Σύρου, Τίμα Κούρντι, που διαμένει κοντά στο Βανκούβερ είπε ότι οι καναδικές υπηρεσίες μετανάστευσης την ειδοποίησαν ότι «εγκρίθηκε» το καθεστώς του πρόσφυγα για το θείο του Αϊλάν, τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

Ο Καναδάς αναμένεται να υποδεχθεί από την επόμενη εβδομάδα 10.000 Σύρους πρόσφυγες έως τα τέλη Δεκεμβρίου και επιπλέον 15.000 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

3

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Με τον Χαρπερ πρωθυπουργο ο Καναδας βομβαρδιζε στην Συρια και δεν δεχοταν προσφυγες. Με τον Τρουντο στο τιμονι απεσυρε τα 4 CF-18 μαχητικα του και δεχεται προσφυγες 25000 στο συνολο για αρχη. Αυτα να τα βλεπεις κυριε Τσιπρα και να κρατας σημειωσεις. Ο Καναδας βεβαια εχει το ατου να ειναι οικονομικα ανεξαρτητος και μνημονια free. Αλλη μια θητεια του συντηριτικου Χαρπερ και αυτο θα ειχε αλλαξει. Κρατα και παμπολλα ομολογα Ελληνικου δημοσιου στα χαρτοφυλακια των ασφαλιστικων ταμειων...
Tι συγκρίνεις κι εσύ τώρα; Tην Ελλάδα με τον Καναδά; Στην Ελλάδα οι Σύροι πρόσφυγες είχαν και έχουν δικαίωμα να πάρουν άσυλο με διαδικασίες μιας μέρας (πρόκειται για ένα ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα), στις περισσότερες περιπτώσεις με απλή απόδειξη της συριακής τους υπηκοότητας. Η ζήτηση είναι ελάχιστη, δεν θέλουν να πάρουν άσυλο εδώ. Βέβαια μετά το επικείμενο (ή ήδη) κλείσιμο των συνόρων μπορεί να αυξηθεί. Επίσης, αν δεν απατώμαι, δεν έχουμε στρατεύματα στη Συρία για να τα αποσύρουμε. Μιλάω για το παρόν. Kαι ένα λούτρινο να ήταν στη θέση του Τσίπρα, δεν θα γινόταν κάτι διαφορετικό από τα παραπάνω, το πολύ να είχες μία αντιμεναστευτική ρητορική, αλλά οι διαδικασίες για τους Σύρους θα έτρεχαν κανονικά.
Δεν έκανα σύγκριση αλλά επισήμανση. Η παρατήρησή σου πάντως για το λούτρινο είναι εύστοχη. Ελπίζω να υπάρξουν εξαιρέσεις. Στον Καναδά δεν πας αν δεν έχεις κάνει τα χαρτιά σου από εδώ. Το άλλο που ήθελα να επισημάνω και δεν ξερω αν έγινε κατανοητό είναι πόσο σημασία μπορεί να έχει η αλλαγή κυβέρνησης. Από τον Χάρπερ μέχρι τον Τρουντό η διαφορά είναι μέρα με την νύχτα. Να θαυμάζουμε τα μεγάλα κράτη αλλά να μην ξεχνάμε ότι έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα ακόμα και τώρα. Το χουί δεν κόβεται εύκολα. Να είμαστε περήφανοι που δεν συμμετέχουμε σε αυτόν τον άθλιο πόλεμο.