Επιστήμονες ενοχοποιούν και τα ψητά στα κάρβουνα

Επιστήμονες ενοχοποιούν και τα ψητά στα κάρβουνα Facebook Twitter
1

Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να καταρρίψουν την πεποίθηση ότι τα ψητά στα κάρβουνα είναι πιο υγιεινά, αφού με αυτό τον τρόπο  χάνουν τα περιττά τους λίπη.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας, όταν τα κόκκινα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα παράγονται καρκινογόνες ουσίες, τις οποίες τα νεφρά, θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια, για να τις επεξεργαστούν και να τις αποβάλλουν. Έτσι αυξάνει ο κίνδυνος για την εμφάνιση καρκίνου στα νεφρά.

Ο δρ. Ξιφένγκ Γιου, καθηγητής επιδημιολογίας και κύριος συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: «Βρήκαμε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, που συνδέεται με την κατανάλωση του κρέατος, αλλά και με την εμφάνιση καρκινογόνων ουσιών από τον τρόπο μαγειρέματός του».

Και συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ: «Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν τη μείωση της κατανάλωσης του κρέατος, ιδιαίτερα το κρέας που μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή πάνω από φωτιά ως παρέμβαση για τη δημόσια υγεία, για τη μείωση του κινδύνου RCC (καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων) και του βάρους».

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πριν από λίγες ημέρες, ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εντέρου, έριξε τις πωλήσεις λουκάνικων και επεξεργασμένου κρέατος στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία , η αξία των πωλήσεων των προμαγειρεμένων λουκάνικων μειώθηκε κατά 15,7% για την εβδομάδα έως τις 31 Οκτωβρίου συγκριτικά με την αντίστοιχη εβδομάδα ένα χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις προμαγειρεμένου μπέικον να υποχωρούν κατά 17%. Για την εβδομάδα έως τις 7 Νοεμβρίου, οι πωλήσεις λουκάνικων και μπέικον μειώθηκαν κατά 13,9% και 16,5% αντίστοιχα, ανέφερε η ερευνητική εταιρία.



1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

1 σχόλια