Θετικό σε πρόωρη εξόφληση το δανείου δηλώνει το ΔΝΤ

Θετικό σε πρόωρη εξόφληση το δανείου δηλώνει το ΔΝΤ Facebook Twitter
0

"Η πρόωρη εξόφληση του δανείου είναι καλοδεχούμενη" δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Σημειώνεται ότι η οφειλή της χώρας προς το ΔΝΤ από τα δύο πρώτα δάνεια που έχει λάβει στο πλαίσιο των Μνημονίων κυμαίνεται σε περίπου 23 δισ. ευρώ.

Για το ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους της χώρας. Προσέθεσε ότι η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ συμμετείχε στη διάρκεια της αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία, καθώς το προηγούμενο πρόγραμμα λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Ανέφερε ότι το Ταμείο έχει καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση στα θέματα που αφορούν την τρέχουσα αξιολόγηση.

Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τήρησε στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι ελληνικές τράπεζες να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες καθώς τούτο συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM