Αλεξιάδης: Φέτος δεν αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ, ισχύει ό,τι πέρυσι

Αλεξιάδης: Φέτος δεν αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ, ισχύει ό,τι πέρυσι Facebook Twitter
0

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ξεκαθάρισε σήμερα από το βήμα της Βουλής πως φέτος δεν αλλάζει τίποτα, "θα ισχύσει ότι ίσχυσε και πέρσι". "[Το νομοσχέδιο] απλά τακτοποιεί νομοθετικά αυτό που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη συμφωνία. Με το νομοσχέδιο δεν μπαίνει νέος φόρος, δεν αυξάνουμε τον ΕΝΦΙΑ, ορίζουμε ότι η κατάργηση απαλλαγής ισχύει από 1/1/2015. Πάμε να υλοποιήσουμε αυτό που ψηφίσαμε", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, «για λόγους μηχανογραφικούς σταματά η διαδικασία», ενώ σημείωσε πως με το νόμο που ψήφισε το προηγούμενο καθεστώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν χαριζόταν ούτε ένα ευρώ, ενώ αντίθετα, με το νέο νόμο, θα χαρίζεται.

"Κάναμε και θα κάνουμε αλλαγές γιατί δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία", σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, προθέτοντας πως "το νομοσχέδιο αυτό είναι μόνο τα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της συμφωνίας" και πως δεν είναι οι τελικές συνολικές φορολογικές αλλαγές, τις οποίες επεξεργάζεται και θα φέρει η κυβέρνηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM