Πανούσης:To βράδυ που αποφασίστηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση γνώριζε πως ίσως κλείσουν οι τράπεζες

Πανούσης:To βράδυ που αποφασίστηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση γνώριζε πως ίσως κλείσουν οι τράπεζες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Για "τρικομματική κυβέρνηση" έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. 

"Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας", ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε επίσης ότι "όταν ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί στα νομοσχέδια πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα" και αυτό δεν αλλάζει. "Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας", είπε, κάνοντας λόγο για "πολιτική γάγγραινα"."Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη;" ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό".

Ως προς το Plan B και το αν το υπουργείο του είχε κάποιο σχέδιο ασφάλειας, ανέφερε πως η Αστυνομία οφείλει να είναι έτοιμη για διάφορες εκδοχές και έπρεπε να υπήρχε σχεδιασμός, όπως και έγινε. Παραδέχτηκε επίσης πως το βράδυ που πήγε στο Μαξίμου και αποφασίστηκε το δημοψήφισμα η κυβέρνηση ήξερε πως θα κλείσουν οι τράπεζες και του ζητήθηκε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι "πάει στραβά".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
To περίεργο θα ήταν αν δε γνώριζαν ότι με ανακοίνωση δημοψηφίσματος το πιθανότερο ήταν ότι θα έκλειναν οι τράπεζες...υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ήθελαν να τις αφήσουν ανοικτές για να καταρρεύσουν μόνες τους...τους έχω (αν)ικανούς για όλα.