Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Γερμανοί

Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Γερμανοί Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD σε δείγμα 1.001 Γερμανών η πλειονότητα των ερωτηθέντων (60%) τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Εξάλλου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (68%) απάντησε ότι την κύρια ευθύνη για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα φέρει η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόλις το 4% είπε ότι φταίνε οι άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) απάντησε ότι και οι δύο πλευρές φέρουν εξίσου την ευθύνη.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι, με το 45% να τάσσεται υπέρ της παραμονής και το ίδιο ποσοστό κατά.

Το 69% των ερωτηθέντων απάντησε επίσης ότι ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο ελληνικός λαός στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Το ένα τέταρτο των Γερμανών (24%) ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ελληνική χρεοκοπία στη γερμανική οικονομία, ενώ το 31% ανησυχεί για τις επιπτώσεις στη συνοχή της ΕΕ και το 19% για τις δικές του οικονομίες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ