42 εκατ. ευρώ στοίχιζαν στο κράτος οι ψεύτικες συντάξεις

42 εκατ. ευρώ στοίχιζαν στο κράτος οι ψεύτικες συντάξεις Facebook Twitter
0

Μετά την πρώτη απογραφή των συνταξιούχων του ελληνικού κράτος από το 1949, διαπιστώθηκε ότι οι "μαϊμού" συντάξεις στοίχιζαν στο κράτος 42 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας το δημοσιονομικό όφελος μετά την απογραφή των συνταξιούχων ξεπερνά τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

«Τα τελευταία 2 χρόνια προωθήθηκε η εξυγίανση, η διαφάνεια και η αποτελεσματική διαχείριση της διαδικασίας απονομής συντάξεων στο Δημόσιο. Μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Πλέον, σήμερα, δεν χορηγείται ούτε μία μη νόμιμη σύνταξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να αποφευχθούν εφεξής φαινόμενα απάτης κατά του Δημοσίου, με τις διατάξεις του Νόμου 4151/2013, θεσμοθετήθηκε πλέον ολική απογραφή, κάθε 5 χρόνια, των συνταξιούχων του Δημοσίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM