Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον

Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον Facebook Twitter
1

Μετά από ένα πολύ διάσημο γάμο και διαζύγιο, δημόσια αντιπαράθεση με το ζεύγος Μπραντζελίνα και κάποιες απόπειρες, η (σχεδόν) συμπατριώτισσα Ρέιτσελ/Τζένιφερ αρραβωνιάστηκε. Περιμένοντας τον γάμο – όχι, δεν θα γίνει στην Κρήτη, ούτε στη Σκιάθο ούτε στην Αντίπαρο – μπορείτε να δοκιμάσετε τις δύο σαλάτες που έγιναν διάσημες λόγω της Τζένιφερ:

Πριν από δύο χρόνια η Κόρτνεϊ Κοξ/Μόνικα έκανε μια δήλωση που αντήχησε στα απύθμενα βάθη του ίντερνετ και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι συζητήσεων, διαφωνιών και σχολίων: τα τρία κορίτσια από τα «Φιλαράκια» έτρωγαν επί δέκα χρόνια, κάθε μεσημέρι, το ίδιο φαγητό: σαλάτα Cobb.

Αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι που είχαν τον κόσμο στα πόδια τους έτρωγαν επί δέκα χρόνια το ίδιο φαγητό (άλλωστε και ο Αϊνστάιν είχε το ίδιο κοστούμι σε πολλά αντίτυπα για να μην χάνει χρόνο με το ντύσιμο) η πληροφορία είναι πάλι δύσκολο να γίνει επεξεργάσιμη.  

Σαλάτα Cobb; Είναι δυνατόν; Η σαλάτα Cobb παραδοσιακά γεμάτη με θερμίδες: βραστό αβγό, μπέικον, λάδι! Η Κόρτνεϊ έσπευσε να συμπληρώσει: όχι η κλασική σαλάτα Cobb, όχι. Μια εκδοχή της Τζένιφερ που ήταν πιο ελαφριά, με γαλοπούλα και ρεβίθια. Δηλαδή μια άλλη σαλάτα. Την οποία θα αποπειραθώ να αναπαραστήσω, γιατί όσο και αν ψάξει κανείς, δε βρίσκει τη συνταγή «à la Friends.»

Κλασική σαλάτα Cobb

Dressing

(για 2-3 σαλάτες, το οποίο διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο)

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάλι χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι γούστερ σος
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • ½ iceberg σε κομμάτια
  • ½ μαρούλι
  • 1 ματσάκι κάρδαμο
  • 60 γρ ροκφόρ
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα στα 4
  • 1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι πολύ καλά. Στο τέλος προσθέστε το λάδι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια. Μπορεί να γίνει και μονομιάς στο μούλτι. Αφήστε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο, η γεύση του βελτιώνεται.

Για τη σαλάτα ξεκινήστε τοποθετώντας σε ένα μπολ με τα πράσινα λαχανικά, και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα. Συμπληρώστε με το dressing.

H σαλάτα Cobb της Τζένιφερ Άνιστον

Αφαιρέστε τα αβγά, το μπέικον και το κοτόπουλο. Στη θέση τους προσθέστε βρασμένα ρεβίθια, στήθος γαλοπούλας και μπέικον γαλοπούλας και ντομάτα.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα «δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Τι είναι η γούστερ σος??.. Μπορώ να την αντικαταστήσω με κάτι πιο γνωστό?.. (Ούτε το ροκ φορ το θεωρώ απαραίτητο..! )Υ.Γ. Γουστάρω αβοκάντο σε σαλάτα!