Σαν σήμερα, πριν από 216 χρόνια, η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο

Σαν σήμερα, πριν από 216 χρόνια, η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο Facebook Twitter
2

 

Σαν σήμερα πριν από 216 χρόνια ο Γάλλος αεροναύτης, Αντρέ- Ζακ Γκαρνερέν, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά και με επιτυχία το αλεξίπτωτο.

Ο Γκαρνερέν γεννήθηκε στο Παρίσι στις 31 Ιανουαρίου 1769. Σπούδασε φυσικός και είχε πάθος με τα αερόστατα. Το 1793 έγινε επιθεωρητής του Γαλλικού Στρατού και ενθάρρυνε τη χρήση αεροστάτων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Κατά την διάρκεια του Πολέμου του Πρώτου Συνασπισμού (1792-1797), αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε στη Βούδα για δύο χρόνια. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία ξεκίνησε να πειραματίζεται με το αλεξίπτωτο.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1797, σαν σήμερα,  πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτώση με αλεξίπτωτο. Αφού ανέβηκε με αερόστατο πάνω από πάρκο Μονσό, έκοψε το καλάθι, και έπεσε με το αλεξίπτωτό του από ύψος 915 μέτρων.

Ο Αντρέ-Ζακ Γκαρνερέν σκοτώθηκε στο Παρίσι στις 18 Αυγούστου 1823. Καταπλακώθηκε ένα μεγάλο δοκάρι, ενώ κατασκεύαζε ένα αερόστατο.

Το επετειακό doodle

 

Το σημερινό doodle της Google είναι διαδραστικό και μπορείτε με τα βέλη να καθοδηγήσετε τον αλεξιπτωτιστή δεξιά ή αριστερά. Πατήστε το play και ο Γκαρνερέν θα ανέβει με αερόστατο στον ουρανό. Μετά, πατήστε ένα από τα βελάκια που βρίσκονται στα σύννεφα. Ο Γκαρνερέν πέφτει με το αλεξίπτωτο, ανάλογα προς το μέρος που εσείς θα τον κατευθύνετε, κλικάροντας με το ποντίκι σας. Ο Γκαρνερέν είτε θα προσθαλασσωθεί (αριστερά) , είτε θα προσγειωθεί (δεξιά).

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
«Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Τech & Science / «Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν τον καρκίνο, αλλά πιθανώς θα περάσουν χρόνια μέχρι να εμφανιστούν απαντήσεις σχετικά με τον Covid και τον καρκίνο
NEWSROOM
ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM