Οι σταγόνες του Θεού

Facebook Twitter
0

Οι σταγόνες του Θεού

«The drops of God» λέγεται η σειρά κόμιξ που έχει επηρεάσει τις πωλήσεις κρασιού στην Ταϊβάν, στην Κορέα, στην Ιαπωνία και στη Γαλλία όσο κανένα άλλο βιβλίο ως τώρα.

Είναι δημιούργημα των αδερφών Shin και Yuko Kibayashi, οι οποίοι το γράφουν κάθε εβδομάδα από το 2004- πλέον οι ετικέτες που απλώς αναφέρονται μέσα στην ιστορία γίνονται διάσημες και οι τιμές τους εκτοξεύονται στα ύψη.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Shimizu, ο οποίος έχει κληρονομήσει μία σημαντική συλλογή κρασιού από τον πατέρα του- όμως προκειμένου να την αποκτήσει, πρέπει να λύσει ένα παζλ, σαν παιχνίδι χαμένου θησαυρού έχοντας για αντίπαλο τον αδερφό του, ο οποίος εκπροσωπεί το Κακό. Ο ήρωάς μας είναι νέος στην κουλτούρα του κρασιού αλλά είναι πρόθυμος να μάθει. Τα αρώματα που αναγνωρίζει στις σταγόνες του Θεού δεν είναι «σοκολάτας, φράουλας» αλλά του θυμίζουν την μυρωδιά της δερμάτινης ζώνης του πατέρα του και το ξύλινο θρανίο στο σχολείο όταν ήταν παιδί. Ο Shimizu αγαπάει το κρασί και το βλέπει σαν απόλαυση που πρέπει να μοιραστεί με άλλους, ενώ ο κακός του αδερφός το βλέπει σαν μπίζνες.

Τον επόμενο μήνα οι σταγόνες του Θεού θα μεταφραστούν και στα Αγγλικά. Αν ενδιαφερόσαστε για κόμιξ ή για κρασί –ή και για τα δύο, μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ.

Στην υγειά μας;

Συνεχίζοντας περί κρασιού, αλλά αυτή τη φορά με λιγότερο γούστο. Ένας οινοπαραγωγός που βρίσκεται λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη έβγαλε στην αγορά μπουκάλια με ετικέτα «9/11 Memorial» τα οποία μάλιστα πουλάει 19.11 δολάρια, αν αγοραστούν απευθείας από την εταιρία. Αν και το σωστό θα ήταν να τα πουλάει 9.11 δολάρια, δε μπορώ να μη θαυμάσω την ευκαιρία που βρήκε για να πουλήσει κάτι που είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει. Στο σάιτ του λέει ότι «οι αμπελώνες βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα από το σημείο επίθεσης» και ότι «η ιδέα ήρθε μερικές μέρες μετά την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων», κάτι που στη θέση του δε θα διαφήμιζα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας έσπευσε να δηλώσει ότι «6 με 10% των κερδών πηγαίνουν στο μουσείο του ground zero», οπότε η κακογουστιά έχει και καλό σκοπό. Ίσως.

Κατάθλιψη

Το κακό γούστο άπτεται τελικά πανεύκολα του φαγητού. Μία θεατρική –κάπως- παράσταση με τίτλο “le cirque de legume”, η οποία φαίνεται να έχει πάρει και κάποιο βραβείο σε φεστιβάλ του Δουβλίνου, προφανώς επωφελείται από το διάσημο όνομα “cirque de soleil”, περιορίζεται δε σε μία καρέκλα και μερικά καρότα. Παραδόξως, από το Δουβλίνο μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, και όσο και να μην ξέρω από θέατρο, αναγνωρίζω πόσο απελπιστικά κακές είναι οι ακόλουθες εικόνες:

Penny de los Santos

Ζητώ συγνώμη για την κατάθλιψη που θα πάθατε παρακολουθώντας το προηγούμενο βίντεο και για να σας αφήσω με ωραίες εικόνες, σας συστήνω τη φωτογράφο Penny de los Santos, η οποία δουλεύει για το Saveur και για το National Geographic. Στο πολύ ωραίο της site έχει ένα πολύ αγαπημένο τμήμα, που λέγεται “culture of food” και, είναι πραγματικά αυτό, και πολύ πετυχημένο:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ