Γεύση / H σαλάτα των NirvanaO Dave Grohl μιλάει για τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος: σαλάτα σε σακούλα Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 10.8.2011 | 12:00 10.8.2011 | 12:00 Facebook Twitter E-mail 0 + η παραγγελία του Dean Martin+ η παραγγελία της Katy Perry: τσάι και πατατάκια ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΛηστεία στο Λούβρο: Το βαρύτερο πλήγμα μετά την κλοπή της Μόνα Λίζα το 1911 ΕΛΛΑΔΑΓιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος που αναλαμβάνει τον τραγουδιστή μετά την αποχώρηση του προηγούμενου ΔΙΕΘΝΗΒιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν» ΕΛΛΑΔΑΠαγκράτι: Αναζητείται γυναίκα που σκάει λάστιχα αυτοκινήτων ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ«Το 70% όσων διαβάζουμε στο ίντερνετ για τη διατροφή μας είναι fake» ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜαρέβα Μητσοτάκη: Η αντίδρασή της για το δείπνο στο Βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.ΡΕΜΙ 19.10.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιούΟ χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 19.10.2025 Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 16.10.2025 Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθείΑπό την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.M. HULOT 12.10.2025 Γεύση / Αν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο, διαβάστε αυτή τη λίστα με τα 21 καλύτεραΜπορεί να φαίνεται απλό γλυκό, μπορεί να το βρίσκετε παντού, αλλά λίγοι είναι αυτοί που φημίζονται για το δικό τους. Σε αυτά τα 21 ζαχαροπλαστεία βρήκαμε τα καλύτερα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.10.2025 Γεύση / Alouatou: Ο Σπύρος Γαβαθάς φτιάχνει γαλατόπιτα και ζυμωτό ψωμί όπως παλιάΟ ταλαντούχος σεφ, που έχει μαγειρέψει για ηγέτες όπως ο Ομπάμα, άνοιξε έναν μικροφούρνο στην Ασκληπιού που μυρίζει προζύμι, βλάχικες πίτες και αυθεντική Ελλάδα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 10.10.2025 Γεύση / Aν το ψάχνεις ακόμα. Αυτά είναι τα 14 μέρη για άψογα burgers στην Αθήνα τώρα!Η υπόθεση burger στην Αθήνα έχει πάει σε άλλο level. Στις πιο κάτω προτάσεις θα καταλάβετε γιατί.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 6.10.2025 Θεσσαλονίκη / Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη ΧαλάστραΜια μοναδική εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού με ψάρεμα, επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες, παρατήρηση πουλιών και φαγητό σε μια καλύβα.M. HULOT 4.10.2025 Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριούΗ τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 1.10.2025 Γεύση / Στην Αθήνα πίνουμε πια καλό καφέ, και ξέρουμε πού να τον βρούμε24 μέρη στην πόλη που έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 30.9.2025 Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκιΜια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ 29.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.THE LIFO TEAM 28.9.2025 Γεύση / «Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!» Το νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025 Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025 Γεύση / Έζησε στη Σύμη την περίοδο της Χούντας. Έγραψε ένα σπουδαίο γαστρονομικό ημερολόγιοΠοιος είναι αβανγκάρντ καλλιτέχνης Daniel Spoerri και γιατί το βιβλίο του «Μythology and Meatballs» παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα food memoirs που έχουν κυκλοφορήσει;M. HULOT 21.9.2025 Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνοΤο Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 16.9.2025 Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.M. HULOT 14.9.2025 Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025 Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΕΛΛΑΔΑΓιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος που αναλαμβάνει τον τραγουδιστή μετά την αποχώρηση του προηγούμενου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜαρέβα Μητσοτάκη: Η αντίδρασή της για το δείπνο στο Βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.ΡΕΜΙ 19.10.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιούΟ χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 19.10.2025
Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 16.10.2025
Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθείΑπό την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.M. HULOT 12.10.2025
Γεύση / Αν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο, διαβάστε αυτή τη λίστα με τα 21 καλύτεραΜπορεί να φαίνεται απλό γλυκό, μπορεί να το βρίσκετε παντού, αλλά λίγοι είναι αυτοί που φημίζονται για το δικό τους. Σε αυτά τα 21 ζαχαροπλαστεία βρήκαμε τα καλύτερα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.10.2025
Γεύση / Alouatou: Ο Σπύρος Γαβαθάς φτιάχνει γαλατόπιτα και ζυμωτό ψωμί όπως παλιάΟ ταλαντούχος σεφ, που έχει μαγειρέψει για ηγέτες όπως ο Ομπάμα, άνοιξε έναν μικροφούρνο στην Ασκληπιού που μυρίζει προζύμι, βλάχικες πίτες και αυθεντική Ελλάδα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 10.10.2025
Γεύση / Aν το ψάχνεις ακόμα. Αυτά είναι τα 14 μέρη για άψογα burgers στην Αθήνα τώρα!Η υπόθεση burger στην Αθήνα έχει πάει σε άλλο level. Στις πιο κάτω προτάσεις θα καταλάβετε γιατί.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 6.10.2025
Θεσσαλονίκη / Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη ΧαλάστραΜια μοναδική εκδρομή στο Δέλτα του Αξιού με ψάρεμα, επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες, παρατήρηση πουλιών και φαγητό σε μια καλύβα.M. HULOT 4.10.2025
Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριούΗ τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 1.10.2025
Γεύση / Στην Αθήνα πίνουμε πια καλό καφέ, και ξέρουμε πού να τον βρούμε24 μέρη στην πόλη που έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 30.9.2025
Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκιΜια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ 29.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.THE LIFO TEAM 28.9.2025
Γεύση / «Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!» Το νέο it-accessory, τα χρωματιστά ροφήματα δεν είναι απλώς καφές – είναι γεύση, υφή, layers και content. Αν δεν είναι XL και έξω από τα συνηθισμένα, η Gen Z απλώς τα προσπερνά.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 22.9.2025
Γεύση / Ο Ρεμί φοβάται ότι τα εστιατόρια μετατρέπονται σε σκυλάδικα Η περσόνα του Facebook πήρε το όνομά της από ήρωα του Γούντι Άλεν, γράφει για το φαγητό προκειμένου να αποφύγει τον ψυχολόγο και αναζητάει γεύσεις που φέρνουν δάκρυα στα μάτια.M. HULOT 21.9.2025
Γεύση / Έζησε στη Σύμη την περίοδο της Χούντας. Έγραψε ένα σπουδαίο γαστρονομικό ημερολόγιοΠοιος είναι αβανγκάρντ καλλιτέχνης Daniel Spoerri και γιατί το βιβλίο του «Μythology and Meatballs» παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα ωραιότερα food memoirs που έχουν κυκλοφορήσει;M. HULOT 21.9.2025
Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνοΤο Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 16.9.2025
Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.M. HULOT 14.9.2025
Γεύση / Και οι θεοί έπλασαν τα κεμπάπ του MirloΜέσα στη γαστρονομική ρουτίνα της Αθήνας, ένα μικρό κεμπαπτζίδικο κατάφερε να γίνει η πιο σπιρτόζικη νέα πρόταση της πόλης.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 7.9.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη οινοχόος της Αγγλίας είναι Ελληνίδα Από τα σοκάκια του Μετσόβου μέχρι τις αίθουσες γευσιγνωσίας του Λονδίνου, η Μαρία Μπούμπα απέδειξε ότι το πάθος και η επιμονή μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή.THE LIFO TEAM 1.9.2025
Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 31.8.2025
σχόλια