Food Daily: Σήμερα, lifestyle

Facebook Twitter
0

στη φωτογραφία η Silvana Mangano

Βασιλικό πόλο

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γουίλιαμ και της Δούκισσας Κέιτ στη Βόρειο Αμερική. Η περίσταση είχε πόλο, επισκέψεις σε μουσεία και πολλά γεύματα μαζί με αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και ελαφρώς Β’ κατηγορίας συναντήσεις, όπως αυτή με τη JLo. H υπόθεση βεβαίως είχε και πολύ, πάρα πολύ φαγητό.

Μία διασημότητα του καναλιού Food Network, η Giada de Laurentiis, επιμελήθηκε  του μενού του αγώνα πόλο που έγινε στη Σάντα Μπάρμπαρα (ναι, στη Σάντα Μπάρμπαρα του πολύχρονου σήριαλ, τι γλυκά που δένουν όλες οι β’ κατηγορίας πληροφορίες!)

Giada de Laurentiis

Η de Laurentiis είναι Ιταλίδα, εγγονή της πρώην «Μις Ρώμη» και ηθοποιού, Silvana Mangano. Η Giada έχει πάρει από την ομορφιά της γιαγιάς και της μαμάς και χάρη σ’αυτό το γεγονός συν τις ικανότητές της έχει γίνει σταρ του Food Network, με εκπομπές από το 2003, πράγμα πολύ σπάνιο γι’ αυτό το κανάλι. Μη νομίζετε πάντως ότι μου αρέσει- τη βρίσκω απολύτως ενοχλητική και τα επιφωνήματά της την ώρα που μαγειρεύει με κάνουν να θέλω να μπήξω μολύβια μέσα στ’ αυτιά μου.

Silvana Mangano

Όμως, συνεχίζω το lifestyle θέμα μου για να σας περιγράψω τι έφαγαν οι 3600 καλεσμένοι του πόλο, μαζί με το διάσημο ζευγάρι από την Αγγλία. Η σεφ δεν είχε λάβει οδηγίες για περιορισμό στις θερμίδες ούτε κάποια άλλη ειδική προτίμηση, αφού η Kate υποτίθεται ότι είναι περιπετειώδης στο φαγητό (συμφωνώ, είναι τεράστια περιπέτεια το να μην τρως τίποτα)και ο Γουίλιαμ πολύ καλός μάγειρας. Το μενού ήταν το εξής:

Γκοργκονζόλα, μικρές πίτσες με ντομάτα και βασιλικό, κροστίνι με πέστο από αρακά, καπνιστή μοτσαρέλα με σύκο, κεκάκια με σολωμό και σάλτσα γιαούρτι, κροστίνι με μοσχάρι και μαγιονέζα κάρι, μπιφτεκάκια από κοτόπουλο, σαλάτα Καλιφόρνια (υπάρχουν άπειρες εκδοχές, έχει σίγουρα μαρούλι και αβοκάντο) με παρμεζάνα και μαριναρισμένες γαρίδες, λαζάνια με ντομάτα και ψητά σπαράγγια.


Harry Potter, τέλος

Tο γιγαντιαίο έργο Harry Potter τελείωσε, για κάποιους με δάκρυα ενώ κάποιους τους άφησε αδιάφορους. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο, δεν είδα καμία ταινία, όχι επειδή σνομπάρω –έχω δει όλες τις ταινίες του Hugh Grant, σπουδαίος ηθοποιός, δεν ξέρω πως έγινε, αλλά δεν έτυχε.

Αυτό που έτυχε όμως να δω, είναι η τούρτα που έφτιαξε ο Duff Goldman του ζαχαροπλαστείου Charm City Cakes  με έδρα τη Βαλτιμόρη. O Duff Goldman έγινε διάσημος όταν απέκτησε δικό του σόου στο Food Network, το οποίο είναι τρομερά ευχάριστο, έως και εθιστικό, όπως είναι τα πατατάκια. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει πολύ ωραίες εκπομπές διάσπαρτες, οι οποίες μπορούν να διδάξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγητό.

Ο Duff Goldman έχει την εκπομπή Ace of Cakes και όπως βλέπετε και από το ντροπιαστικό γενάκι του, είναι από τους Αμερικανούς που συμβάλλουν στην γελοιοποίηση της χώρας. Είναι φωνακλάς, ενθουσιάζεται και τσιρίζει με το παραμικρό και γενικά φέρεται σαν κακομαθημένο πεντάχρονο. Για τις τούρτες μιλάει όπως μιλάνε οι κάγκουρες για τα μηχανάκια τους ή για το νέο ηχοσύστημα που έχουν βάλει στο μικροσκοπικό τους αυτοκίνητο. Είναι τόσα κιλά, με τόσα κιλά ζάχαρη με τόσα κιλά κόντρα πλακέ και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δεν μπόρεσα όμως να μη θαυμάσω την τούρτα που έφτιαξε για την πρεμιέρα του τελευταίου Harry Potter στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μοντέλο του Hogwart’s School of Magic, ελαφρώς κακοποιημένου. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι τρώγεται και τι όχι, αλλά το πρώτο κομμάτι το έκοψε ο Rupert Grint.


Δείτε κι άλλες, άκρως εντυπωσιακές τούρτες του Duff Goldman:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ