Tέσσερα πράγματα που μου αρέσουν πολύ

Facebook Twitter
0

Eπειδή ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από την υπεροχοφανταστική εμπειρία του Sani Gourmet ώστε να μπορώ να την περιγράψω και με λόγια, ακολουθεί για σήμερα ένα ποστ bits and pieces (γρήγορο ναι, πρόχειρο όχι).

Μy drunk kitchen

Η Ηannah Hart είναι μία δημοσιογράφος η οποία μεταξύ άλλων κάνει αυτό που όλοι ξέρουμε, επιστήμη: μαγειρεύει πίνοντας.

Δεν είναι μυστικό ότι για μερικούς το μαγείρεμα είναι αφορμή για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί το οποίο «θα χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό» αλλά το πίνουμε πριν έρθουν οι καλεσμένοι. Η έτσι κι αλλιώς χαλαρωτική διαδικασία γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική, ειδικά αν βάλεις και μουσική και καταλήξεις να τραγουδάς τα παλιά του Morrissey με ξύλινη κουτάλα για μικρόφωνο.

Το πρόβλημα που όλοι έχουμε παρατηρήσει είναι ότι η απόδοση πέφτει κατακόρυφα αφού πλέον δε μας νοιάζει αν ρόδισε, αν έδεσε, αν κάηκε με πιθανότητα να ξεχάσουμε αν έχουμε βάλει τελικά αλάτι ή όχι.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα από τη Hannah Hart με το κανάλι της στο Youtube στο οποίο προσπαθεί να φτιάξει κουλουράκια, brunch και άλλα δύσκολα ή εύκολα.

Έξτρα τιπ: αν καταφέρετε να μεθάτε σε στάνταρ βάση τους καλεσμένους σας πριν γίνει το φαγητό θα ανακηρυχτείτε σύντομα οι καλύτεροι μάγειρες του κόσμου. Σε μένα τουλάχιστον έχει πετύχει.

Αρχιτεκτονική φαγητού

Ο Gary Bryan είναι ένας φωτογράφος που φωτογραφίζει και φαγητό, αλλά διαφορετικά από τους άλλους. Το «διαφορετικά από τους άλλους» το λένε όλοι για όλους, αλλά τι να κάνουμε, αυτός είναι πραγματικά διαφορετικός. Κάνει γκοφρέτες να μοιάζουν με ουρανοξύστες και ντόνατ με νησιά. Ακολουθεί ένα δείγμα από τις καταπληκτικές φωτογραφίες του που έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλες διαφημιστικές και φυσικά έχουν πάρει ένα κάρο βραβεία.

Οι επιρροές του είναι οι Terence Donovan, Guy Bourdin και Irving Penn.

 

Την αγαπώ και θέλω να την κάνω φίλη μου

Υπάρχουν food blogger και υπάρχουν και καλλιτέχνες που θα έφταναν στα ύψη ό,τι και να προσπαθούσαν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και στην περίπτωση της Katie Qinn Davies από τη μακρινή Αυστραλία το ταλέντο φτάνει στο ταβάνι. Δεν πρόκειται για μαγειρικό μπλογκ, πρόκειται για τελειωμένο, κανονικό περιοδικό που τυχαίνει να είναι στο ίντερνετ και να μας προσφέρεται δωρεάν. Φυσικά είναι επαγγελματίας φωτογράφος (κάνει μπαμ) αλλά έχει εμπειρία και ταλέντο στο συνδυασμό γραμμάτων και εικόνων που φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα με μία μοναδική ατμόσφαιρα. Εννοείται πως την έχουν ανακαλύψει τα περιοδικά και τα μεγάλα site που της δίνουν βραβεία συνεχώς.

 

Το καλύτερο είναι ότι τώρα έδειξε και το πρόσωπό της και αποδείχτηκε ότι είναι και κουκλάρα και συμπαθητική. Αναστεναγμός. Το βίντεο πρέπει να το δείτε στο μπλογκ της.

 

Το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ μοιάζει με ΙΚΕΑ

Πάλι φωτογραφίες; Ναι, πάλι. Αυτή τη φορά από το βιβλίο μαγειρικής του ΙΚΕΑ που έχω δει εδώ και πολύ καιρό –στο ίντερνετ, κυκλοφόρησε πέρυσι το χειμώνα- αλλά όλο δεν ξέρω που να το κολλήσω. Υποτίθεται ότι πρόκειται για συνταγές χωρίς λόγια που εγώ πάντως δε μπορώ να αναγνωρίσω. Αναγνωρίζω όμως το μοναδικό design που μου αρέσει πολύ.

Το βιβλίο λέγεται “Hembakat är Bäst” (το σπιτικό είναι το καλύτερο), οι φωτογραφίες είναι του Carl Kleiner και το styling της Evelina Braell.

 

YΓ: Mία μέρα, το ΙΚΕΑ θα αγοράσει την Apple

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ