Προεδρικά Trivia

Facebook Twitter
0

Το 2008, ο Michael Pollan, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ακτιβιστής και καθηγητής δημοσιογραφίας στο Μπέρκλεϊ, έγραψε το βιβλίο Farmer In Chief, εξαιτίας του οποίου οι New York Times τον χαρακτήρισαν «φιλελεύθερο foodie διανοούμενο».

Το βιβλίο ήταν ένα ανοιχτό γράμμα προς όλους τους υποψήφιους προέδρους, σχετικά με τη γεωργία και το φαγητό. Περιέχει συμβουλές για το πώς να ανατρέψουν τις διατροφικές συνήθειες της Αμερικής οι οποίες οδηγούν σε προβλήματα υγείας αλλά σχετίζονται και με ζητήματα περιβάλλοντος. Μία από τις προτάσεις του ήταν να δημιουργηθεί ένας λαχανόκηπος στην αυλή του Λευκού Οίκου, ως σύμβολο στήριξης των αγροτών αλλά και να γίνει ουσιαστική στήριξη της γεωργίας. Η πολιτική του Λευκού Οίκου και η καμπάνια της κυρίας Obama φαίνεται πως ακολουθεί βήμα προς βήμα τις συμβουλές του βιβλίου.

 

Οι στόχοι και οι κανόνες της κυρίας Obama

  1. Κανένα παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν θα πρέπει να πηγαίνει για ύπνο πεινασμένο και καμία οικογένεια της χώρας δεν θα πρέπει να ανησυχεί ότι δεν θα έχει φαγητό στο σπίτι.
  2. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά για την αναγκαιότητα της υγιεινής διατροφής.
  3. Οι οικογένειες πρέπει να τρώνε μαζί.
  4. Τα λαχανικά και τα φρούτα δεν είναι εχθροί, είναι η προϋπόθεση για καλό μέλλον.
  5. Το θέμα δεν είναι τα απόλυτα όχι. Το θέμα είναι να βρεθεί η ισορροπία.
  6. Όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να έχουν φάει καλό πρωινό, όταν τρώνε μεσημεριανό πρέπει να τρώνε ένα μήλο ή μία μπανάνα και κάτι πράσινο σε όλα τα γεύματα, μεσημεριανά η βραδινά.
  7. Στο σπίτι μου, όταν λες ότι δεν πεινάς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φας όλα τα λαχανικά και μετά μπορείς να πας στο κρεβάτι.
  8. Δεν χρειάζεται να τρως επιδόρπιο κάθε φορά. Αλλιώς δεν είναι τρατάρισμα, είναι απλώς κάτι που κάνεις.

 

Και η Beyonce στην υπηρεσία της κυρίας Obama

Η στήριξη της τραγουδίστριας ήταν γνωστή πριν από την εκλογή. Ήταν και αυτή που τραγούδησε για τον πρώτο χορό του ζευγαριού στο πρώτο επίσημο δείπνο. Οπότε δεν είναι περίεργο που συμμετέχει στο Let’s move. Η Beyonce άλλαξε τα λόγια του τραγουδιού “Get Me Bodied” σε “Move your Body” και ντυμένη ευπρεπέστερα (εντάξει, για τη Beyonce μιλάμε) χορεύει μαζί με μαθητές προωθώντας τις χαρές τις σωματικής άσκησης.

 

Τελικά, τι αρέσει και τι όχι στον Barack Obama;

(βρώμικο από την πλατεία Μαβίλη;)

ΝΑΙ

  • Ξηροί καρποί και σταφίδες
  • Ψητά αμύγδαλα
  • Φυστίκια
  • Νερό
  • Dentyne Ice
  • Nicorette
  • Μπρόκολο και σπανάκι
  • Τσίλι
  • Πίτσα
  • Χάμπουργκερ

ΟΧΙ

  • Μαγιονέζα
  • Πατατάκια με ξίδι και αλάτι
  • Σπαράγγια
  • Αναψυκτικά
  • Παντζάρια

 

O πρόεδρος είναι ποιητής

Ακολουθεί ποίημα του Barack Obama το οποίο δημοσιεύτηκε την άνοιξη του 1981 σε τεύχος του “Feast”, ενός φοιτητικού περιοδικού με ποίηση και διηγήματα του Occidental College. Το περιοδικό δεν υπάρχει πια.

 

UNDERGROUND

Under water grottos, caverns
Filled with apes
That eat figs.
Stepping on the figs
That the apes
Eat, they crunch.
The apes howl, bare
Their fangs, dance,
Tumble in the
Rushing water,
Musty, wet pelts
Glistening in the blue.

 

Το αφεντικό φέρνει φαγητό στο γραφείο

Στο παρακάτω βίντεο ο πρόεδρος παίρνει παραγγελίες από το προσωπικό για να φέρει φαγητό στο Οβάλ γραφείο. Στο μαγαζί δημιουργείται πανικός.

 

Πώς να φας τσίλι σαν τον πρόεδρο

Η οικογενειακή συνταγή για Chili con Carne. Κάπως light, με σκόνη τσίλι αντί για ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, χωρίς χοιρινό ή pinto beans, γίνεται εύκολα και στην Ελλάδα.

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κιμάς γαλοπούλας ή βοδινός
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. βασιλικός
  • 1 κ.σ. σκόνη τσίλι
  • 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Ντομάτες, αριθμός ανάλογα με το μέγεθός τους, σε κομμάτια
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια

Σωτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο σε λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα μπαχαρικά και μετά το ξίδι. Προσθέστε τις ντομάτες, χαμηλώστε τη φωτιά κι αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει. Στο τέλος προσθέστε τα φασόλια.

Σερβίρετε μαζί με ρύζι, τριμμένο τσένταρ, κρεμμύδι και sour cream.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ