Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο ο Elvis είπε πως στο βάθος ήταν ένα φτωχό αγόρι από το Mississippi. Μάλλον αυτό αισθανόταν και στην πραγματικότητα: δεν αρνήθηκε ποτέ την καταγωγή του και όταν έγινε σούπερ σταρ απέκτησε ακριβές συνήθειες, όχι όμως στο φαγητό.

Όταν ο Elvis ήταν παιδί η οικογένειά του δεν μπορούσε να αγοράσει κοτόπουλο- μεγαλώνοντας έτρωγε σκίουρους, χοιρινά πόδια, χοιρινά αυτιά, γλυκοπατάτες και ψωμί από καλαμπόκι- κι αυτά τις καλές μέρες.

Μαζί με την παρακμή της καριέρας του ήρθε και η κατάθλιψη, μαζί με την κατάθλιψη ξεκίνησε και η εξάρτησή του από το φαγητό. Ποτέ δεν άλλαξαν τα γούστα του στο φαγητό, πάντα προτιμούσε την κουζίνα του Mississippi. Η εξάρτησή του τον ωθούσε σε όλο και πιο μεγάλες ποσότητες που είναι εντελώς τρομαχτικές: τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι κατανάλωνε 65.000 θερμίδες τη μέρα (άλλοι λένε 85.000, άλλοι λένε και 100.000!)

Η λίστα με τα φαγητά που έπρεπε να υπάρχουν καθημερινά στη Graceland είναι η εξής:

  • Φρέσκος άπαχος κιμάς
  • Μία κάσα Pepsi
  • Μία κάσα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • Τουλάχιστον 6 κουτιά μπισκότα
  • Ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • Πίκλες
  • Πατάτες και κρεμμύδια
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα
  • Βάζα με ξινολάχανο
  • Hot dogs
  • Τουλάχιστον 3 κουτιά γάλα
  • Μπέικον
  • Μουστάρδα
  • Banana pudding (μία για κάθε βράδυ)
  • Υλικά για ρολό κιμά με σάλτσα
  • Brownies (για να παρασκευαστούν κάθε βράδυ)
  • Τσίχλες, 9 πακετάκια 3 γεύσεων
  • Πούρα
  • Τσιγάρα
  • Dristan (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Super-Anahist (φάρμακο κατά του κρυώματος και της ρινίτιδας, δεν υπάρχει πια)
  • Contac (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Sucrets (καραμέλες για το λαιμό)
  • Σπίρτα

Αν ακόμα αναρωτιόσαστε πως κατάφερνε να καταναλώνει τόσες θερμίδες την ημέρα, παραθέτω μερικά από τα αγαπημένα του σνακ:

Fool’s Gold sandwich

Ένα καρβέλι λευκό ψωμί ελαφρά ψημένο, μισό κιλό μπέικον, φυστικοβούτυρο κι ένα βαζάκι μαρμελάδα σταφύλι= 9000 θερμίδες

Peanut butter and banana sandwich

Ένα καρβέλι ψωμί με λιωμένη μπανάνα και τηγανητό μπέικον, τηγανισμένο σε βούτυρο.

Και μία συνταγή που φαίνεται νόστιμη, αν και όχι ιδιαίτερα ανοιξιάτικη:

Πατατόσουπα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Onion rings και κρουτόν

Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το σέλερι και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό, σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Περάστε το μίγμα από το μπλέντερ, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και τα μπαχαρικά, μετά το τσένταρ μέχρι να λιώσει.

(fool's gold sandwich)

Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ "Arena" που περιγράφει τις συνήθειες του Elvis, η καθημερινότητά του στο φαγητό ήταν η εξής:

Πρωινό -5.000 θερμίδες

6 μεγάλα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο με έξτρα αλάτι, μισό κιλό μπέικον, 250 γρ λουκάνικα, 12 κουλουράκια


Mεσημεριανό -5.000 θερμίδες

5 διπλά χάμπουργκερ και τηγανιτό φυστικοβούτυρο, σάντουιτς με πουρέ μπανάνας

Δείπνο -84.000 θερμίδες

Δύο σάντουιτς "Fool's Gold" 

(κι ενδιάμεσα: διάφορα σνακ)


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ