Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο ο Elvis είπε πως στο βάθος ήταν ένα φτωχό αγόρι από το Mississippi. Μάλλον αυτό αισθανόταν και στην πραγματικότητα: δεν αρνήθηκε ποτέ την καταγωγή του και όταν έγινε σούπερ σταρ απέκτησε ακριβές συνήθειες, όχι όμως στο φαγητό.

Όταν ο Elvis ήταν παιδί η οικογένειά του δεν μπορούσε να αγοράσει κοτόπουλο- μεγαλώνοντας έτρωγε σκίουρους, χοιρινά πόδια, χοιρινά αυτιά, γλυκοπατάτες και ψωμί από καλαμπόκι- κι αυτά τις καλές μέρες.

Μαζί με την παρακμή της καριέρας του ήρθε και η κατάθλιψη, μαζί με την κατάθλιψη ξεκίνησε και η εξάρτησή του από το φαγητό. Ποτέ δεν άλλαξαν τα γούστα του στο φαγητό, πάντα προτιμούσε την κουζίνα του Mississippi. Η εξάρτησή του τον ωθούσε σε όλο και πιο μεγάλες ποσότητες που είναι εντελώς τρομαχτικές: τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι κατανάλωνε 65.000 θερμίδες τη μέρα (άλλοι λένε 85.000, άλλοι λένε και 100.000!)

Η λίστα με τα φαγητά που έπρεπε να υπάρχουν καθημερινά στη Graceland είναι η εξής:

  • Φρέσκος άπαχος κιμάς
  • Μία κάσα Pepsi
  • Μία κάσα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • Τουλάχιστον 6 κουτιά μπισκότα
  • Ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • Πίκλες
  • Πατάτες και κρεμμύδια
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα
  • Βάζα με ξινολάχανο
  • Hot dogs
  • Τουλάχιστον 3 κουτιά γάλα
  • Μπέικον
  • Μουστάρδα
  • Banana pudding (μία για κάθε βράδυ)
  • Υλικά για ρολό κιμά με σάλτσα
  • Brownies (για να παρασκευαστούν κάθε βράδυ)
  • Τσίχλες, 9 πακετάκια 3 γεύσεων
  • Πούρα
  • Τσιγάρα
  • Dristan (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Super-Anahist (φάρμακο κατά του κρυώματος και της ρινίτιδας, δεν υπάρχει πια)
  • Contac (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Sucrets (καραμέλες για το λαιμό)
  • Σπίρτα

Αν ακόμα αναρωτιόσαστε πως κατάφερνε να καταναλώνει τόσες θερμίδες την ημέρα, παραθέτω μερικά από τα αγαπημένα του σνακ:

Fool’s Gold sandwich

Ένα καρβέλι λευκό ψωμί ελαφρά ψημένο, μισό κιλό μπέικον, φυστικοβούτυρο κι ένα βαζάκι μαρμελάδα σταφύλι= 9000 θερμίδες

Peanut butter and banana sandwich

Ένα καρβέλι ψωμί με λιωμένη μπανάνα και τηγανητό μπέικον, τηγανισμένο σε βούτυρο.

Και μία συνταγή που φαίνεται νόστιμη, αν και όχι ιδιαίτερα ανοιξιάτικη:

Πατατόσουπα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Onion rings και κρουτόν

Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το σέλερι και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό, σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Περάστε το μίγμα από το μπλέντερ, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και τα μπαχαρικά, μετά το τσένταρ μέχρι να λιώσει.

(fool's gold sandwich)

Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ "Arena" που περιγράφει τις συνήθειες του Elvis, η καθημερινότητά του στο φαγητό ήταν η εξής:

Πρωινό -5.000 θερμίδες

6 μεγάλα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο με έξτρα αλάτι, μισό κιλό μπέικον, 250 γρ λουκάνικα, 12 κουλουράκια


Mεσημεριανό -5.000 θερμίδες

5 διπλά χάμπουργκερ και τηγανιτό φυστικοβούτυρο, σάντουιτς με πουρέ μπανάνας

Δείπνο -84.000 θερμίδες

Δύο σάντουιτς "Fool's Gold" 

(κι ενδιάμεσα: διάφορα σνακ)


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ