Ένας Βασιλιάς κι ένας Πρόεδρος κατά των ναρκωτικών (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο ο Elvis είπε πως στο βάθος ήταν ένα φτωχό αγόρι από το Mississippi. Μάλλον αυτό αισθανόταν και στην πραγματικότητα: δεν αρνήθηκε ποτέ την καταγωγή του και όταν έγινε σούπερ σταρ απέκτησε ακριβές συνήθειες, όχι όμως στο φαγητό.

Όταν ο Elvis ήταν παιδί η οικογένειά του δεν μπορούσε να αγοράσει κοτόπουλο- μεγαλώνοντας έτρωγε σκίουρους, χοιρινά πόδια, χοιρινά αυτιά, γλυκοπατάτες και ψωμί από καλαμπόκι- κι αυτά τις καλές μέρες.

Μαζί με την παρακμή της καριέρας του ήρθε και η κατάθλιψη, μαζί με την κατάθλιψη ξεκίνησε και η εξάρτησή του από το φαγητό. Ποτέ δεν άλλαξαν τα γούστα του στο φαγητό, πάντα προτιμούσε την κουζίνα του Mississippi. Η εξάρτησή του τον ωθούσε σε όλο και πιο μεγάλες ποσότητες που είναι εντελώς τρομαχτικές: τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι κατανάλωνε 65.000 θερμίδες τη μέρα (άλλοι λένε 85.000, άλλοι λένε και 100.000!)

Η λίστα με τα φαγητά που έπρεπε να υπάρχουν καθημερινά στη Graceland είναι η εξής:

  • Φρέσκος άπαχος κιμάς
  • Μία κάσα Pepsi
  • Μία κάσα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • Τουλάχιστον 6 κουτιά μπισκότα
  • Ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • Πίκλες
  • Πατάτες και κρεμμύδια
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα
  • Βάζα με ξινολάχανο
  • Hot dogs
  • Τουλάχιστον 3 κουτιά γάλα
  • Μπέικον
  • Μουστάρδα
  • Banana pudding (μία για κάθε βράδυ)
  • Υλικά για ρολό κιμά με σάλτσα
  • Brownies (για να παρασκευαστούν κάθε βράδυ)
  • Τσίχλες, 9 πακετάκια 3 γεύσεων
  • Πούρα
  • Τσιγάρα
  • Dristan (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Super-Anahist (φάρμακο κατά του κρυώματος και της ρινίτιδας, δεν υπάρχει πια)
  • Contac (αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη)
  • Sucrets (καραμέλες για το λαιμό)
  • Σπίρτα

Αν ακόμα αναρωτιόσαστε πως κατάφερνε να καταναλώνει τόσες θερμίδες την ημέρα, παραθέτω μερικά από τα αγαπημένα του σνακ:

Fool’s Gold sandwich

Ένα καρβέλι λευκό ψωμί ελαφρά ψημένο, μισό κιλό μπέικον, φυστικοβούτυρο κι ένα βαζάκι μαρμελάδα σταφύλι= 9000 θερμίδες

Peanut butter and banana sandwich

Ένα καρβέλι ψωμί με λιωμένη μπανάνα και τηγανητό μπέικον, τηγανισμένο σε βούτυρο.

Και μία συνταγή που φαίνεται νόστιμη, αν και όχι ιδιαίτερα ανοιξιάτικη:

Πατατόσουπα

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Onion rings και κρουτόν

Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το σέλερι και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες και το ζωμό, σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Περάστε το μίγμα από το μπλέντερ, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα και τα μπαχαρικά, μετά το τσένταρ μέχρι να λιώσει.

(fool's gold sandwich)

Σύμφωνα με το ντοκυμαντέρ "Arena" που περιγράφει τις συνήθειες του Elvis, η καθημερινότητά του στο φαγητό ήταν η εξής:

Πρωινό -5.000 θερμίδες

6 μεγάλα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο με έξτρα αλάτι, μισό κιλό μπέικον, 250 γρ λουκάνικα, 12 κουλουράκια


Mεσημεριανό -5.000 θερμίδες

5 διπλά χάμπουργκερ και τηγανιτό φυστικοβούτυρο, σάντουιτς με πουρέ μπανάνας

Δείπνο -84.000 θερμίδες

Δύο σάντουιτς "Fool's Gold" 

(κι ενδιάμεσα: διάφορα σνακ)


Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ