Σαμαράς: «Μετά τη Χ.Α. πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που θέλει έξοδο από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ»

Σαμαράς: «Μετά τη Χ.Α. πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που θέλει έξοδο από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ» Facebook Twitter
6

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη Χ.Α.: "Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή”.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό -και η οποία αφορούσε την ανεργία- έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία,  πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, "κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση".

Το γεγονός επιβεβαιώνει, όπως γράφει η εφημερίδα, τόσο ο ρεπόρτερ του ΑΠΕ όσο και ο ανταποκριτής της “Ελευθεροτυπίας” στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, που ήταν παρόντες στην ομιλία. 

Η επίμαχη δήλωση του Πρωθυπουργού, έγινε πριν την απόφαση των ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος.

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα

 

 

ΚΚΕ: «Στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα»

 

«Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, συνεχίζει να προβάλλει στην ουσία την ανιστόρητη, ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, στοχοποιώντας το λαϊκό κίνημα» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ «για τις δηλώσεις Σαμαρά από τις ΗΠΑ».«Προσπαθεί να τσουβαλιάσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη λαϊκή πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας» προσθέτει το ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δικαιώνει Λαζαρίδη και Φαήλο»

 “Επαναφέρει την χρεοκοπημένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρία «των δύο άκρων» με δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός της άθλιας συγκυβέρνησης Α. Σαμαράς” αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

“Δικαιώνει έτσι ο Σαμαράς τις ακραία προκλητικές δηλώσεις Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη. Σιωπά για τις πρόσφατες τροχιοδεικτικές βολές περί ‘απευκταίου αλλά όχι απίθανου’ ενδεχομένου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΧΑ του ΓΓ της Κυβέρνησης Μπαλτάκου. Να που σε κάτι έχει δίκιο ο πρωθυπουργός, στο ποια είναι πραγματικά η πόλωση στην ελληνική κοινωνία και ποια τα «άκρα» της”, προσθέτει. “Από την μια ο ανοιχτός, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού, από την άλλη η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, που θέλουν να βγάλουν στην «παρανομία» τους αγώνες, όπως επιχειρούν να κάνουν με τον αγώνα για ζωή που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές” καταλήγοντας: “Με μια μικρή διαφορά.. Ότι στο αντιμνημονιακό, αντι-ΕΕ «πόλο» ανήκει πια ένα τεράστιο κομμάτι, αν όχι η πλειοψηφία του λαού! Να δούμε με αυτό τι θα κάνετε κ. Σαμαρά”.

 Σχέδιο Β': «Εμφυλιοπολεμική και ανόητη η δήλωση»

"Είναι εμφυλιοπολεμική, επικίνδυνη, εκρηκτική και ανόητη η δήλωση του Πρωθυπουργού Σαμαρά επί αμερικανικού εδάφους, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ότι το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και «το άλλο άκρο (είναι) που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με πολιτικά επιχειρήματα τις αντίθετες απόψεις, όπως αυτές του Σχεδίου Β, κι όχι με ύβρεις , προσβολές και ανοικτές απειλές", αναφέρει τo Σχέδιο Β' σε ανακοίνωση.

"Πάντως, μια που είναι στην Αμερική ο κ. Σαμαράς, ας ζητήσει από το FBI να συλλάβει τον αμερικανό νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, που έχει παρόμοιες απόψεις». 


Πηγή: enet.gr

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Τωρα δηλαδη οσοι πηγαν να τον ακουσου σε αυτο το Ινστιτουτο τον πιστεψαν?Μας δουλευουν?Ουτε οι ιδιοι πιστευουν αυτα που λενε.Απορω ποιος και γιατι καλει τετοια προσωπα σε πανεπιστημια του εξωτερικου,ινστιτουτα,οικονομικα συνεδρια και αλλα.
Πρώτα-πρώτα, δεν έχει καθόλου αντιμετωπίσει τη ΧΑ. Μην καταλήξει και σε φιάσκο κιόλας, όλο αυτό. Ύστερα Η ΝΔ η ίδια δεν είναι διόλου Ευρωπαϊκό Δεξιό κόμμα, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο "Ευρωπϊκό Αριστερό"
ε ναι, φυσικά και είναι το ίδιο το ΚΚΕ και οι μαχαιροβγάλτες της Χ.Α! δεν θυμάστε τότε που το ΚΚΕ σκότωνε επιχειρηματίες και άλλους ιδεολογικά αντίθετους με την στήριξη της αστυνομίας;Ωραία η στρατηγική του Σαμαρά, δείτε εξάλλου σε τι όμορφες καταστάσεις μας έχει οδηγήσει. Πολιτικός με την ΝΔ από το 80, με συμμετοχή στην χρυσή εποχή του Καραμανλή του Β', πρωθυπουργός σήμερα και για την ανεργία κατηγορεί το ΚΚΕ... Μη σηκώσεις καμιά ευθύνη και σου πέσει ο κώλος μόνο πρόσεξε.