«Ένας ύμνος στη ζωή»: Ο τίτλος των απομνημονευμάτων της Ζιζέλ Πελικό

«Ένας ύμνος στη ζωή»: Ο τίτλος των απομνημονευμάτων της Ζιζέλ Πελικό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Η Ζιζέλ Πελικό θα εκδώσει τα απομνημονεύματά της, με τίτλο: «Ένας ύμνος στη ζωή».

Τα απομνημονεύματα της Ζιζέλ Πελικό, που έχει αναχθεί σε σύμβολο των θυμάτων βιασμού μετά την ιστορική δίκη του πρώην συζύγου της ο οποίας τη νάρκωνε και καλούσε αγνώστους για να τη βιάσουν, ανακοινώθηκε πως θα εκδοθούν χθες από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο που έχει αναλάβει το βιβλίο.

Πρόκειται για τον οίκο The Bodley Head (του ομίλου Penguin), που ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι ο αγγλικός τίτλος των απομνημονευμάτων της Πελικό θα είναι «Ένας ύμνος στη ζωή» ("A Hymn to Life") και πρόσθεσε ότι αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 26 Ιανουαρίου 2026 σε είκοσι γλώσσες. «Είμαι βαθιά ευγνώμων για την εξαιρετική υποστήριξη που έχω λάβει από την αρχή της δίκης», τόνισε η ίδια η Ζιζέλ Πελικόστην ανακοίνωση.

«Σήμερα επιθυμώ να διηγηθώ την ιστορία μου με τις δικές μου λέξεις. Παρουσιάζοντας αυτή την ιστορία ελπίζω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και θάρρους σε όλους όσοι περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους. Ελπίζοντας ότι δεν θα νιώσουν ποτέ ντροπή», πρόσθεσε.

Η Ζιζέλ Πελικό γράφει τα απομνημονεύματά της σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Ζουντίτ Περινιόν, διευκρίνισε ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Flammarion ο οποίος θα εκδώσει το βιβλίο στη Γαλλία στις 28 Ιανουαρίου 2026, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τον γαλλικό τίτλο του.

Ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό τη νάρκωνε επί χρόνια και καλούσε δεκάδες άγνωστους άνδρες που έβρισκε στο διαδίκτυο για να τη βιάζουν. Η Πελικό είχε αρνηθεί η δίκη των βιαστών της –που πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο του 2024 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης -- να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, δηλώνοντας ότι θέλει να αλλάξει στρατόπεδο «η ντροπή».

Ο πρώην σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη και δεν άσκησε έφεση.

Οι 50 συγκατηγορούμενοί του, ηλικίας 27 με 74 ετών οι περισσότεροι από τους οποίους κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό, καταδικάστηκαν σε ποινές από τρία ως 15 χρόνια κάθειρξη. Κάποιοι από αυτούς έχουν ασκήσει έφεση.

Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν στα αγγλικά τα απομνημονεύματα της Καρολίν Νταριάν, της κόρης της Πελικό με τίτλο «Δεν θα τον πω ποτέ ξανά μπαμπά» (“I’ll never call him dad again”). Το βιβλίο είχε κυκλοφορήσει στα γαλλικά το 2022.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM