Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Ηλεία: Προηγήθηκαν μικρότεροι, βρίσκεται σε εξέλιξη

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Ηλεία: Προηγήθηκαν μικρότεροι, βρίσκεται σε εξέλιξη Facebook Twitter
0

Την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Ηλείας σχολίασε ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή Ελαίας, νότια της Ζαχάρως.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ο σεισμός αυτός ακολουθήθηκε από αρκετές μικρότερες δονήσεις, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες δονήσεις μικρότερης έντασης. «Η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παρακολούθησης της δραστηριότητας.

Η περιοχή της Ηλείας είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους, ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν εξελίξεις.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή εγείρει ερωτήματα για τη δυνατότητα εκδήλωσης ισχυρότερων δονήσεων, ωστόσο οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Ελλάδα / Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Εν αναμονή της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων
THE LIFO TEAM