Η «άβολη» χειραψία Τραμπ και Χάρις υπό το βλέμμα του Μπάιντεν

Τραμπ και Χάρις συναντήθηκαν στην τελετή για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Η χειραψία Τραμπ και Χάρις υπό το βλέμμα του Τζο Μπάιντεν / Φωτ: Getty
0

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενοι από τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έκαναν σήμερα μια σπάνια –και εύθραυστη– επίδειξη ενότητας στη Νέα Υόρκη, μετέχοντας από κοινού στην τελετή για τα 23 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σε αυτήν την ιστορική εκλογική μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπου μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας, ο Τζο Μπάιντεν πέταξε λευκή πετσέτα και η Κάμαλα Χάρις πήρε τη σκυτάλη, η αντιπρόεδρος μπορεί τώρα να υπολογίζει και στη στήριξη της δημοφιλέστατης ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ. Αυτή η στήριξη δεν άρεσε καθόλου στον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο που προέβλεψε ότι η τραγουδίστρια «πιθανότατα θα πληρώσει το τίμημα στην αγορά» της μουσικής.

Σε μια απροσδόκητη εξέλιξη, ο Τραμπ και η Χάρις συναντήθηκαν σήμερα στο Μανχάταν, για την τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Όπως και στη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία τους στη Φιλαδέλφεια, αντάλλαξαν χειραψία –με τον Τραμπ να κάνει μια γκριμάτσα που παρέπεμπε σε χαμόγελο– υπό το βλέμμα του προέδρου Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «πριν από 23 χρόνια οι τρομοκράτες πίστευαν ότι μπορούν να μας λυγίσουν και να μας γονατίσουν. Έκαναν λάθος και πάντα θα κάνουν λάθος. Ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες, είδαμε φως, αντιμετωπίσαμε τον φόβο, συναθροιστήκαμε». Ο Μπάιντεν εξήρε επίσης τις αξίες των ΗΠΑ, την «ελευθερία, τη δημοκρατία και την ενότητα».

Όπως είθισται, στην τελετή διαβάστηκαν τα ονόματα των 2.977 ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη, τα οποία είχαν καταληφθεί από μέλη της Αλ Κάιντα, έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο και σε έναν αγρό στην Πενσιλβάνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM