Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Μπορέλ για το MV SOUNION

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Μπορέλ για το MV SOUNION Facebook Twitter
MV SOUNION
0

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ. 

 Συζητήθηκε η συμβολή της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ στην ασφαλή ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου MV Sounion. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τονίστηκε η σημασία των συντονισμένων ενεργειών για την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής, επισημαίνοντας την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. 

Ο Αντιπρόεδρος Μπορέλ εξέφρασε την υποστήριξή του και αναγνώρισε τον κρίσιμο ρόλο της επιχείρησης στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας τη συνεργασία ΕΕ και Ελλάδας.

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε απόψε ότι οι Χούθι της Υεμένης συμφώνησαν να προχωρήσουν σε προσωρινή ανακωχή, ώστε να φτάσουν τα ρυμουλκά και τα διασωστικά πλοία στο δεξαμενόπλοιο Sounion που έχει υποστεί ζημιές και πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι Χούθι συμφώνησαν στην ανακωχή, αφού ζητήθηκε από πολλές χώρες. Λίγη ώρα μετά, οι Χούθι εξήγησαν ότι δεν συμφώνησαν σε «προσωρινή ανακωχή», παρά μόνο να επιτρέψουν τη ρυμούλκηση του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου Sounion, όπως διευκρίνισε απόψε ο εκπρόσωπός τους Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η διευκρινιστική δήλωση έγινε αφότου η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε πως οι Χούθι της Υεμένης συμφώνησαν σε «προσωρινή ανακωχή» ώστε να φθάσουν ρυμουλκά και διασωστικά πλοία στο δεξαμενόπλοιο Sounion που έχει υποστεί ζημιές μετά την επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM