ΦΩΤΙΕΣ

Telegraph: Η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία Χανίγια

Telegraph: Η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία Χανίγια Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από επικήδεια τελετή στην Υεμένη για τη δολοφονία Χανίγια / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε τρία ξεχωριστά δωμάτια του κτιρίου όπου διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph.

Η Telegraph επικαλείται δύο Ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Χανίγια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τεχεράνη τον περασμένο Μάιο για την κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου. Η επιχείρηση αυτή αναβλήθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων στο κτίριο και της μεγάλης πιθανότητας αποτυχίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δύο Ιρανοί πράκτορες τοποθέτησαν εκρηκτικά σε τρία διαφορετικά δωμάτια στο συγκρότημα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη, και στη συνέχεια έφυγαν από το Ιράν. Οι πηγές που επικαλείται η Telegraph ανέφεραν ότι υλικό παρακολούθησης από κάμερες τους δείχνει να κινούνται διακριτικά από δωμάτιο σε δωμάτιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροδότησαν τις βόμβες από το εξωτερικό.

«Είναι πλέον βέβαιοι ότι η Μοσάντ προσέλαβε πράκτορες από τη μονάδα ασφαλείας Ansar al-Mahdi», δήλωσε στην εφημερίδα ένας αξιωματούχος του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Διεθνή / Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Το έργο κόστισε 4 εκατ. δολάρια και περιελάμβανε την ίδρυση του GHF - Η εταιρεία κολοσσός αποκήρυξε την εμπλοκή της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θάνατοι εκατοντάδων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM