«Ωραίο το make up αλλά φόρα το κράνος, μην είσαι αγκωνόμυαλος»: Βίντεο της αστυνομίας για τους μοτοσικλετιστές

Το νέο βίντεο της καμπάνιας της αστυνομίας για το κράνος Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

«Μην είσαι αγκωνόμυαλος. Φόρα το κράνος σου εκεί που έχεις το μυαλό σου», είναι το σύνθημα της νέας καμπάνιας της ελληνικής αστυνομίας. 

Με το νέο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ που ανέβηκε την Τετάρτη στα social media, οι αρχές προσπαθούν να υπενθυμίσουν στους πολίτες που οδηγούν ή επιβαίνουν σε μηχανές να φορούν πάντα κράνος. 

Οι «αγκωνόμυαλοι» είναι οι οδηγοί που φορούν το κράνος στον αγκώνα αντί για το κεφάλι όπου εκεί είναι το «μυαλό τους».  

Στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, η ελληνική αστυνομία προειδοποιεί όσους χρησιμοποιούν δίκυκλα ότι τα τροχαία ατυχήματα που εμπλέκονται μηχανές είναι πιθανόν να έχουν σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη. Ακόμα το βίντεο συνοδεύουν και ορισμένα στατιστικά στοιχεία. 

«Ανησυχητικά υψηλές οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Μόνο από την αρχή του έτους έχουμε βεβαιώσει 23.102 παραβάσεις. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι, σε ατυχήματα που εμπλέκονται δίκυκλα, υπάρχει συχνά σοβαρή ή ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη. Συνολικά, καταγράφηκαν 1.928 παθόντες σε 2.162 ατυχήματα, από τα οποία 69 θανατηφόρα και 78 σοβαρά. Ένα λάθος αρκεί για να αλλάξει τη ζωή μας ή τη ζωή κάποιου που αγαπάμε. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Χρησιμοποιείτε πάντα το κράνος σας!», γράφει η αστυνομία. 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM