Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Μην απορείτε γιατί πήρα μια καρέκλα και την πέταξα» δηλώνει ο Άγγελος Κοντοθάνος, ο συγγενής θύματος από τη φονική φωτιά στο Μάτι, που προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηφορίες για την αντίδρασή του στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης.

Την οργή και αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι προκάλεσε η απόφαση της Δικαιοσύνης, που έκρινε ενόχους μόλις έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, ενώ αθώωσε ομόφωνα τους άλλους 15.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι συγγενείς των 104 θυμάτων ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, με τον Άγγελο Κοντοθάνο να πετάει μια καρέκλα προς τον πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, με εκτιτέα τα πέντε, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος από υπαρχηγός το 2018 έγινε αρχηγός της Πυροσβεστικής το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η δικαστής μίλησε για 102 νεκρούς σήμερα, ξέρετε γιατί; Διότι τα διδυμάκια Χερουβείμ (η Εβελίνα και η Μαρίλια, τα δίδυμα κοριτσάκια που κάηκαν μαζί με τη μητέρα τους στη φονική φωτιά στο Μάτι) δεν έχουν συγγενή πρώτου βαθμού εν ζωή να υποστηρίξει την κατηγορία τους. Είναι απλά δύο αριθμοί. Είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους. Εάν εσείς αυτό το θεωρείτε δικαιοσύνη, ε τότε τι να σας πω. Εμείς πάντως δεν το θεωρούμε» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κοντοθάνος.

«Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Έτσι παίρνουν σειρά οι επόμενοι. Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη, κι άλλα πολλά τέτοια, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Σίγουρα πάντων αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν δεν θα τιμωρηθούν, διότι θα υπάρχει ένα δεδικασμένο όπως αποδείχτηκε σήμερα» συνέχισε.

«Κλωτσάς γάτα; Πληρώνεις 30.000 ευρώ και είναι κακούργημα και ορθώς. Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα. Πετάς μπογιές στη Βουλή όπως είχαν πετάξει δύο μέλη του Ρουβίκωνα; 30.000 ευρώ ο καθένας εγγύηση για μπογιές στη Βουλή, λίγο λιγότερο από το ποσό που θα πληρώσουν αυτοί οι κύριοι σήμερα» πρόσθεσε.

«Μην απορείτε λοιπόν γιατί πήρα μια καρέκλα και την πέταξα» είπε χαρακτηριστικά, από τον τηλεοπτικό αέρα του Mega.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη», ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του για όσα εκτυλίχθηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM