Μητσοτάκης: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία Facebook Twitter
0

Η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων» απέναντι σε υποψήφιους της ΝΔ, υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να προβληματιστούν για τη χαμηλή συμμετοχή, ενώ απάντησε και σε όσους «σπεύδουν να πανηγυρίσουν». 

Αρχικά, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν σήμερα και τους διαβεβαίωσε πως «είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους.Προσμένουμε σε γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες». 

Όσο για τα πολιτικά συμπεράσματα από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2023, παραδέχθηκε: «Σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία». 

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, βγήκαν την πρώτη Κυριακή».  

«Είναι σαφές ότι υπήρξε μια- θα έλεγα- αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων εναντίον υποψηφίων της ΝΔ. Στο κάτω- κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51%. Προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ- από το 41% στο 51%- δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο είναι», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή «πρέπει να μας προβληματίσει όλους», συμπλήρωσε. 

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να βελτιώνει καθημερινότητα των πολιτών». 

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους «σπεύδουν να πανηγυρίσουν, βγάζοντας συμπεράσματα που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές» πολιτικές ισορροπίες. 

«Να τους υπενθυμίσω ότι είχαμε βουλευτικές εκλογές πριν από τρεις μήνες, στις οποίες κατεγράφη με σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων». 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM