Γιώργος: «Δικαιώνονται οι προσπάθειες που καταβάλαμε»

Γιώργος: «Δικαιώνονται οι προσπάθειες που καταβάλαμε» Facebook Twitter
0

Ικανοποιημένος δηλώνει με την συμφωνία στις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση για να εκφράσει αυτή την ικανοποίηση του καθώς όπως γράφει «δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε, για να πείσουμε τους εταίρους μας να καταλήξουν στις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου». Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να συνεχίσει τον αγώνα. Προς το τέλος της ανακοίνωσης του ο Γ. Παπανδρέου δεν παραλείπει να διαβεβαιώσει  μέσω των «διεθνών επαφών» του, ότι είναι πολλοί πια που

«ομολογούν και υπερασπίζονται δημοσίως το δίκαιο των απόψεων και των προτάσεών μας».

 Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Η κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, απόφαση του Eurogroup, προστίθεται σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων, που συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προώθηση μεγάλων αλλαγών στη χώρα.

Αποτελεί μία ακόμη αναγκαία προϋπόθεση, που μπορεί να εγγυηθεί ότι, οι θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες, αλλά πιάνουν τόπο.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί με την θετική για τη χώρα μας απόφαση, δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε, για να πείσουμε τους εταίρους μας να καταλήξουν στις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Η απόφαση, ωστόσο, έχει και τη δική της αυτοτελή και ιδιαίτερα μεγάλη και ιστορική σημασία.

Η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία.

Ανοίγει ο δρόμος για την διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Με μια οικονομία που θα στηρίζεται σε δυνατές βάσεις, δεν θα παράγει ελλείμματα και χρέη, αλλά υπεραξίες, πλεόνασμα, θέσεις εργασίας.

Σηματοδοτείται η συμφωνία για το PSI, που πέραν της τεράστιας μείωσης του βάρους από το χρέος, συμβάλλει στην εξοικονόμηση αρκετών δισ. ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της μείωσης των ετήσιων απαιτήσεων για την ικανοποίηση των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας.

Με τους πόρους αυτούς, μπορούμε τώρα πια να συγκροτήσουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Αισθάνομαι την ανάγκη, απευθυνόμενος προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να τους ζητήσω, παρά το μεγάλο τίμημα, να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε, να μην αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια.

Είμαι βέβαιος, πως τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι στο χέρι μας να οδηγηθούμε με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο.

Να χτυπήσουμε την αδικία και την ανομία, τις ανισότητες και την αυθαιρεσία μιας παρασιτικής οικονομίας, που σπατάλησε τον δημόσιο πλούτο.

Να οικοδομήσουμε ένα αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Στον Έλληνα, στις δυνατότητές του, στις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.

Ο αγώνας που δίνουμε εμείς, οι Έλληνες, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να αλλάξουν και οι κρατούσες σήμερα αντιλήψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αγώνας για περισσότερη δημοκρατία, για ρύθμιση και μεγαλύτερο έλεγχο των αγορών.

Τώρα πια, ακούγονται όλο και περισσότερο οι φωνές εκείνες, που κατανοούν όλα όσα υπερασπιζόμασταν και προτείναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την πρώτη στιγμή της κρίσης.

Οι δικές μας προσπάθειες και η συνεχής ενεργός παρουσία μας στα κέντρα των αποφάσεων, αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο για να βρεθούν οι ευρωπαϊκές δομές πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες και δίπλα στους Έλληνες που προσπαθούν σκληρά.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, από τις διεθνείς επαφές μου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι πολλοί πια εκείνοι που τώρα ομολογούν και υπερασπίζονται δημοσίως το δίκαιο των απόψεων και των προτάσεών μας.

Αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να την φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιμονή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM