Σόρος: «Η Μέρκελ απλά δεν καταλαβαίνει»

Σόρος: «Η Μέρκελ απλά δεν καταλαβαίνει» Facebook Twitter
0

«Θαύμαζα την ισχυρή ηγεσία της Μέρκελ, αλλά οδηγεί την Ευρώπη σε λάθος κατεύθυνση», δηλώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη του στο Spiegel και αντιπροτείνει αντί μέτρων λιτότητας, οικονομική βοήθεια στις ασθενείς χώρες. «Η Άνκελα Μέρκελ απλά δεν καταλαβαίνει», λέει.

Σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή αν δεν υπάρξουν ενέσεις μετρητών ως απάντηση στην κρίση, τότε θα επαναληφθούν τα λάθη που οδήγησαν την Αμερική στη μεγάλη κρίση του 1929. Ο ίδιος τάσσεται κατά της ανάμιξης του ΔΝΤ στην επίλυση της κρίσης λέγοντας: «Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να λύνει τα δικά της προβλήματα που έχουν προκαλέσει λάθη της ευρωπαϊκής πολιτικής”.

Σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας, ο Σόρος αναμένει μια κλιμάκωση της κρίσης του ευρώ. «Θα μπορούσε να προκαλέσει κλυδωνισμούς στα τραπεζικά συστήματα της Ιταλίας και της Ισπανίας και στη συνέχεια να διαλύσει την Ευρώπη», δηλώνει στο Spiegel.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM